Wat zou je doen met een half miljoen? Stel je voor dat je dit op een dag wint of erft. Dat laatste gebeurt de familie Nootje. In het nieuwe boek van Toskca Menten, Expeditie half miljoen, overkomt ze dit. Maar ze krijgen dit geld niet zo maar.

Het verhaal

Helaas vertelt de notaris dat ze al dat geld alleen krijgen als ze lid worden van een vreemd genootschap, het Akropolis Genootschap. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. De familie moet zich houden aan de verschrikkelijke regels van dat genootschap én slagen voor een absurde Test. Het is alles of niets, dus vol goede moed gaan Luuk Nootje en zijn vader Huub aan de slag. Maar daar zijn een paar mensen helemaal niet blij mee. 

Het genootschap heeft rood boekje met op elke pagina een foto van een familie. Je komt niet zomaar in het boekje. En alle leden moet zich ten alle tijde aan de regels houden. Te allen tijde betekent: iedere dag, ieder uur, ieder moment. Wie per abuis een foutje maakt, begaat een overtreding. Bij drie overtredingen is het wegwezen. Om alle regels niet te vergeten is er een blauwe boekje met regels van de miensen die het rode boek staan. 

Expeditie Half Miljoen is een super spannend en hilarisch verhaal over een geheimzinnig genootschap, een enorm fortuin en een krokodil. Het boek lees heerlijk weg en het verhaal zet aan om lekker te fantaseren wat kinderen zouden doen in zo’n situatie. Een aanrader voor kinderen van 9 jaar de van spanning en humor houden. l

Tosca Menten

Tosca Menten werkte jarenlang als docente in het onderwijs, waar ze tekenen en kunstgeschiedenis onderwees. Sinds 2003 werkt ze fulltime als kinderboekenschrijfster. Humor en fantasie zijn haar belangrijkste wapens tijdens het schrijven. Tosca’s boeken werden meerdere malen getipt voor de Nederlandse Kinderjury en in 2012 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk. Dummie de mummie is een van haar bekendste boeken.