Op zoek naar een leuk nieuw familie spel? Wij hebben emotify uitgeprobeerd. Het spel is voor kinderen vanaf 10 jaar, maar kinderen van een paar jaar jonger kunnen ook al goed mee spelen.

Moticons zijn de taal van de toekomst. Een danseres, een aapje met zijn handen voor zijn ogen, een lachend drolletje. Nu is er ook een spel met emoticons! Er zijn zes categorie├źn: vrije tijd, personen, plaatsen, acties, merken en vrienden. Ken je de taal van de emoticons?

Hoe gaat het spel Emotify

Je speelt het spel met twee teams van elke twee personen. Ieder team start met tien emoticon kaartjes. Door aan de draaischijf te draaien wordt bepaald in welke categorie wordt gespeeld. Wanneer een categorie bekend is, schrijft een speler, onzichtbaar voor de andere spelers, op het bordje welk woord in deze categorie hij wil uitbeelden.

Het uitbeelden doe je met emoticons! En dat is soms nog best lastig. In het begin is het nog aardig te doen, als je tien emoticons tot je beschikking hebt. Maar zodra jouw teamgenoten het woord goed hebben geraden, gaan de gebruikte emoticons uit het spel. Bij het volgende woord heb je dus minder emoticons tot je beschikking, wat het steeds lastiger maakt. Het team dat als eerste alle emoticons heeft weggespeeld heeft gewonnen.

Een spel duurt ongeveer 30 minuten.