Kun je gekte genezen? Keila gaat het proberen in de leuke verrassende verhaal over treinconducteur Blauwe Man die na een ongeluk volledig de kluts kwijt is. Keila krijgt hier bij net als in de twee vorige avonturen op hulp van haar beste vriend Jon. Wat is de oplossing? Verhalen voorlezen, zoals de Vorstin van het eiland zegt? Een hersenmeetmachine maken? Naar de zebra luisteren?

Het boek begint met een korte toelichting op de hoofdpersonen en wat achtergrond informatie die je helpt snel in het verhaal verstrengelt te raken.

Hoofdpersonen Eiland gekte

Keila is de hoofdpersoon van het boek Eiland Gekte, een stoer en eigenwijs meisje. Haar beste vriend is Jon. Hij is dol op alles wat met vliegen en vliegtuigen te maken heeft. Samen met oma wonen ze in een oude watertoren op het zwevende Eiland.

De treinconducteur Blauwe Man is als een soort oom voor Keila, altijd vriendelijk en behulpzaam. Hij heeft een been dat een beetje stijf is als hij loopt. Zijn grootste droom is een treinlijn met veel haltes die rond het hele eiland loopt.

Het verhaal

In dit deel draait het allemaal om de Blauwe Man. Hij is de conducteur van de zweeftrein en wanneer hij bezig is aan de kabels van een nieuwe halte gebeurt er een ongeluk. De Blauwe Man valt van de trap en is volledig de kluts kwijt. Keila en haar vriend Jon besluiten om de vorstin om hulp te vragen. Wat kunnen ze doen zodat de Blauwe man weer beter gaat worden? De vorstin heeft daarop een duidelijk antwoord, namelijk verhalen vertellen! Deze verhalen zal Keila kunnen vinden bij haar moeder. Ze heeft zeven verhalen van de eilandbewoners. Keila weet de verhalen te vinden en gaandeweg het avontuur met Jon vertelt ze elke keer een ander verhaal aan de blauw Man. Zullen deze verhalen helpen om de Blauw Man weer zichzelf te laten zijn? En wat moeten Keila en Jon met alle adviezen die ze krijgen van allerlei bijzondere personages die ze tegen komen.? 

Eiland gekte

Er zijn twee eerdere boeken verschenen over het zwevende eiland, Eiland van Keila en Eiland in de Drup. De boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Als je ze allemaal leest, is het natuurlijk het leukst: dan weet je alles van het eiland! 

Eiland gekte is een pakkend verhaal met spannende momenten. Lepoutres heeft een bijzondere beetje romantische schrijfstijl. De vormgeving is, evenals bij de andere delen, prachtig met een harde cover. . Samen met de prachtige illustraties van diverse illustrators is Eilandgekte een bijzonder en mooi leesboek voor kinderen vanaf een jaar of tien