**//sticky ads code//**

In Een vriendin voor opa spelen Mila en Tom wederom de hoofdrol. Mila en Tom maken zich zorgen over opa. Hij is zo stil nu zijn broer op wereldreis is. Het zou helpen als hij een nieuwe vriendin zou hebben, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Samen verzinnen ze allerlei manieren om iemand voor opa te zoeken. Maar al snel ontdekken ze dat het nog niet zo gemakkelijk is om de liefde een handje te helpen…

Vivian den Hollander heeft weer een mooi en grappig boek geschreven, wat kinderen die leren lezen aanspoort om een boek te pakken. De illustratie zijn wederom prachtig en kleurrijk. Veel kinderen kennen Milla en Tom intussen, wat de nieuwsgierigheid naar de nieuwe avonturen zal aanwakkeren.
Het taalgebruik in Een vriendin voor Opa is modern en bevat veel dialoog (AVI-M4 niveau). De zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel en de tekst is gedrukt in een grote letter.

Over Vivian

Vivian den Hollander (1953) werkte in het onderwijs voor ze fulltime schrijfster werd. Ze is onder meer bekend door haar voorleesboeken voor kleuters, haar AVI-boeken over voetbal, hockey, paardrijden en ballet, én haar boeken voor oudere kinderen. Haar werk is veelvuldig getipt door De Nederlandse Kinderjury en wordt zeer gewaardeerd. Op bol.com vind je alle boeken van Vivian den Hollander.