Een bijzonder interview met twee kinderen. Beide kinderen zijn zes jaar, zitten in de kleuterklas en komen uit een zelfde soort gezien. Ze krijgen dezelfde vragen, toch verschillen hun antwoorden. Hoe kan dit? Een van hen heeft ADHD, een eentje niet. Een filmpje wat heel goed het verschil tussen kinderen met en zonder ADHD laat zien

Veelal wordt gedacht dat kinderen met ADHD voor druk zijn. Maar dit is slecht een aspect. Kinderen met ADHD hebben vaak ook andere mentale problemen, zoals depressie, angsten en ODD (zeer opstandig gedrag). Kinderen met ADHD hebben veelal een laag zelfbeeld en weinig sociale vaardigheden. Regelmatig worden ze gepest en buitengesloten door hun leeftijdsgenootjes.

Doel van het filmpje

De reden dat de maker dit filmpjes heeft gemaakt is om het bewustzijn over ADHD bij kinderen te vergroten. Ze wil mensen informeren over de invloed van ADHD op het leven van deze kinderen.  Het beïnvloedt hen in alle aspecten van hun leven. Het beïnvloedt hen vooral met school, sociale situaties en hun zelfbeeld. Hoewel kinderen met ADHD extreem helder, creatief en medelevend zijn, zien hun leeftijdsgenoten hen als “raar” of als “buitenbeentjes”.

Deel deze video om het bewustzijn over ADHD bij kinderen te vergroten. Als je ouder bent, toon je kind deze video dan ook en leer hem liefde, vriendelijkheid en mededogen te hebben voor zijn klasgenoten. Leer uw kind om niemand uit te sluiten. De kans is groot dat ten minste één van de klasgenoten van je kind ADHD heeft en een goede vriend in hun leven nodig heeft. Gewoon een kind vragen om met ze te spelen tijdens de pauze kan de wereld voor een kind met ADHD betekenen. Alle kinderen verdienen en moeten geliefd en gezocht worden.