Het leven van jonge kinderen kan soms stressvol zijn. Er wordt steeds meer verwacht van kinderen. Ze moeten het goed doen op school, op een sport, leuke hobby’s hebben en een actief sociaal leven. Daarnaast kunnen ook leerproblemen voor veel stress zorgen.
Voor meer rust en balans hebben we de afgelopen maanden een HappySelf journal bijgehouden en dit brengt rust en zorgt voor mooie bijzondere gesprekken.

Wat is een HappySelf journal?

De HappySelf journal is een dankbaarheidsdagboek welke kinderen aanmoedigt om na te denken over de positieve dingen die ze die dag hebben meegemaakt. Dit kan een leuk spelletje zijn welke ze hebben gedaan, een gezellige speelafspraak met een vriendje of een lief compliment dat ze van iemand kregen of juist zelf gaven aan iemand anders.

Groeimindset

Positieve gewoontes stimuleren een growth mindset, groeimindset. Een de Happy journal moedigt dit aan door middel van een checklist en inspirerende quotes. Quotes om je eraan te herinneren hoe belangrijk het is om niet op te geven wanneer iets moeilijk is. Dit is vooral voor kinderen heel belangrijk. Het stimuleren van een positieve leermindset thuis of op school, verhoogt het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
Een citaat van de dag helpt om positief en sterk te zijn. In het hele boekje staan leuke, lieve illustraties en er is genoeg ruimte om ook lekker zelf te tekenen.

happyself

Omkijken naar anderen

Begaan zijn met andere heeft een positieve invloed op je eigen lichamelijke en geestelijke welzijn. De HappySelf Journal stimuleert dit op een aantal eenvoudige manieren via willekeurige goede daden te benoemen. Reflectie vragen als, voor wie was je vriendelijk of wie was er vriendelijk voor jou? Wie heb je geholpen vandaag of ik ben een goede vriend geweest.

Emoties en gevoelens

Het vermogen voor kinderen om hun emoties, gedachten en gevoelens uit te drukken is direct gekoppeld aan geluk. Samen ontdekken hoe hun dag op school was en samen speciale momenten delen.  Het opschrijven kost per dag maar een paar minuten. Je stimuleert hiermee een kind na te denken over zijn emoties en stil te staan bij wat goed ging of leuk was. Door op mindere dagen terug te lezen hoe mooi andere dagen waren, ontwikkelt een kind meer veerkracht.

Over de maker

The HappySelf Journal is ontwikkeld door de Britse ondernemer Francesca Geens, moeder van een 7 en 11-jarige. In de media las ze steeds meer verhalen over de stress die jonge kinderen ervaren en de problemen die dit met zich mee brengt. Ook zag ze een trend in de behoefte om pen en papier te gebruiken, een dagboek bij te houden en de interesse in mindfulness.
Mindfulness-activiteiten voor pen en papier kunnen helpen om de hoeveelheid tijd die online wordt doorgebracht te verminderen. Het gebruik HappySelf dagboek helpt je een kind te begeleiden om ‘in het moment’ te blijven.