Met educatieve apps  leren kinderen spelenderwijs! Zwijsen heeft apps waar kinderen extra mee leren lezen, spellen, rekenen en hun woordenschat vergroten. Deze educatieve apps kosten een paar euro maar velen hebben ook een gratis light versie.  Wat kinderen op school leren, kunnen ze met de educatieve apps nog eens spelenderwijs oefenen.

Gratis educatieve apps

Voor beginnende lezers: 

Maan Roos Vis Letterleggen
Met app kunnen kinderen spelenderwijs woorden leggen. Deze app is zeer geschikt voor kinderen die interesse tonen voor letters en woorden en voor beginnende lezers.
De producten van maan roos vis sluiten aan bij het leesonderwijs in groep 3 (Nederland) en leerjaar 1 (Vlaanderen).
ITunes store

Vanaf 7 jaar
Sam schofferSam Schoffel Lite
Een educatieve, kleurrijke app, voor kinderen die van speuren houden! Sam Schoffel krijgt een nieuwe zaak binnen. Jij helpt haar met het oplossen van de zaak. Na ieder gespeeld spel kun je een verdachte van de lijst afstrepen en kom je dichter bij de oplossing. De zaak uitgespeeld? De spelletjes kunnen ook los gespeeld worden!
Enthousiast over de app? Lees ook het boek van Sam Schoffel: “Sam Schoffel lost het op!” geschreven door Paul van Loon.
ITunes store

Spelling in beeldSpelling in beeld
Moeite met spelling? Struikel je weleens over bijvoorbeeld d of t, trema’s of tussen-n? Oefen dan met Spelling in beeld. Met deze app word je snel en op een leuke manier beter in spelling! Oefen op je gemak, waar en wanneer je wilt en met de geduldigste leraar ooit.

Leer blijvend beter spellen.  De app ‘Spelling in beeld’ is gebaseerd op de gelijknamige schoolmethode van Uitgeverij Zwijsen, één van de meest gebruikte spellingmethoden van het Nederlandse onderwijs. Met de app leer je niet alleen beter spellen door het doen van oefeningen, maar krijg je eerst duidelijke uitleg bij elke spellingkwestie. Niet in taaie theorietekst, maar in een verhelderend filmpje dat je kunt bekijken en beluisteren. Daardoor leer je sneller en onthoud je het beter. Je wórdt dus niet alleen beter in spelling, je blijft het ook. Bovendien maakt deze aanpak het leren spellen makkelijker als je dyslectisch bent.
ITunes store

Bekijk ook ons gratis app tips voor kinderen vanaf 8 jaar.