Houten speelgoed is van alle tijden. Het duurzame karakter van het materiaal is iets wat veel mensen aanspreekt, zowel vroeger als nu. Misschien heb jij ook nog wel een houten poppenhuis op zolder staan die van je moeder is geweest. Of een houten knikkerbaan waar jij als klein kind urenlang mee speelde. Hoe mooi is het om generatie na generatie van dit mooie speelgoed te kunnen blijven genieten? Ben je op zoek naar educatief houten speelgoed voor de jarige job? In deze blog geven we je 5 cadeautips waar de kleine nog jaren plezier van heeft.

Duurzaam houten speelgoed: generaties lang plezier 

Educatief houten speelgoed  is er in allerlei soorten maten, van speelgoed keukens tot poppenhuizen. Generatie na generatie groeien kinderen op met dit duurzame speelgoed. En dat is niet voor niets. Er zijn veel redenen om voor hout te kiezen in tegenstelling tot de goedkopere plastic variant.

  • Duurzaamheid. Het kwalitatieve materiaal gaat generaties lang mee.
  • Veiligheid. De natuurlijke materialen bevatten geen giftige stoffen.
  • Creativiteit. Het heeft weinig toeters en bellen, wat de fantasie stimuleert.
  • Het speelgoed is niet tijds- of trend gebonden.

Educatief houten speelgoed van Marjo Speelgoed

Familiebedrijf Marjo Speelgoed is al 30 jaar gespecialiseerd in educatief speelgoed. Met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding maken zij de producten voor ieder budget toegankelijk, zodat ieder kind van het warme en vriendelijke karakter van educatief houten speelgoed kan genieten. Hieronder 5 originele cadeautips uit hun assortiment.

Tip 1 Houten take-along activity box

Houten Take Along Min

Over veelzijdig speelgoed gesproken. De houten take-along activity box heeft maar liefst vijf zijden met diverse spelletjes. Bewegende tandwielen, ballen en blokken, een doolhof en een spiegel houden je kindje urenlang zoet. En je neemt de box ook nog eens gemakkelijk overal mee naartoe!

Tip 2 Houten sorteerplank vormenpuzzel T

Houten Sorteerplank Min

Vormen sorteren en puzzelen is één groot feest met de houten sorteerplank vormenpuzzel. De puzzel geeft een extra dimensie aan het uitdagende spel. Maak eerst de puzzel compleet en schuif daarna de vormen op de juiste manier op de houten staaf. Kindjes vanaf 18 maanden krijgen vast niet genoeg van deze bijzondere puzzel.

Tip 3 Houten rijgspel met dieren

Houten Rijgspel Min

Als je alleen al naar dit speelgoed kijkt, word je toch al vrolijk? Het doel van het houten rijgspel dieren is om alle diertjes aan het touw te rijgen. Wie mag er vooraan in de rij? De giraf, de olifant of misschien wel de aap?

Tip 4 Monster weegschaal

Monster Math Scale Min

Leren rekenen is absoluut geen straf met deze stoere monster weegschaal . De monsterfamilie leert kinderen rekenen door middel van gewicht en evenwicht. Een ideaal cadeau voor kinderen vanaf 3 jaar.

Tip 5 Magnetisch wetenschap laboratorium 

Front With Child Min

Laat kinderen de wereld van de magnetische wetenschap ontdekken met dit magische wetenschap laboratorium. Met deze set kun je wel zeven verschillende experimenten uitvoeren! Wie is er nu niet blij met zo’n mooi cadeau?

Leerzaam speelgoed: leuk om te geven en te krijgen

Welk product je ook kiest, groot of klein, we weten zeker dat de jarige job veel plezier beleeft met het educatieve speelgoed. En misschien geeft je kind het houten speelgoed later wel door aan zijn of haar kinderen. Zo krijgt het speelgoed keer op keer een nieuw leven. Veel speelplezier!