Met de app Duolingo, zowel in de app store als google play te vinden, leren kinderen spelenderwijs Engels (of een andere taal).  Deze app verandert de manier waarop kinderen talen leren. En het is nog eens gratis ook!

Engels is een wereldtaal en wordt bijna overal op de wereld gesproken. Het is van groot belang dat kinderen goed Engels onderwijs krijgen.  Engels leren praten, of welke vreemde taal dan ook, dat kan een hele uitdaging zijn. Sommigen kinderen beschikken over een talenknobbel, maar ook dan ben je er nog niet. De allerbeste tip die we je kunnen geven is begin zo jong mogelijk! Hoe jonger kinderen zijn, hoe gemakkelijker het is om een vreemde taal te leren.
Geef kinderen een voorsprong door ze ook buiten school Engels te leren. Engels leren voor kinderen kan op meerdere manieren, online thuis, uit een boek of een app, zoals Duolingo.

Hoe werkt de app Duolingo?

De app is heel leer vriendelijk opgezet. Via plaatjes leer je in Duolingo eenvoudig nieuwe woorden. De uitspraak wordt geoefend door zinnen na te zeggen en de woordenschat wordt uitgebreid door vertalingen van zinnen in het Engels te lezen. Als je een niveau voltooid hebt, kun je verder met een hoger niveau. Duolingo biedt ook een test aan waarmee je kunt zien of je de aangeboden stof goed hebt geleerd.

Als je begint kun je aangeven of je beginner of gevorderde bent. Dus wanneer een kind al een paar jaar Engels heeft  op school, kun je het niveau aanpassen. Middels een aantal vragen wordt het niveau bepaald.

Duolingo is de app die je moet hebben als je snel op een leuke manier gratis Engels wilt leren.
Wie het Engels eenmaal onder de knie heeft, kan zich storten op een andere vreemde taal. Zo biedt Duolingo cursussen Frans, Duits, Zweeds, Turks, Spaans of Italiaans.

  gratis app