19 mei 2013, Eerste Pinksterdag. De eerste dag van het jaar dat de zon scheen. Voor mij werd het de zwartste dag uit mijn leven… Op deze dag ben ik mijn beide ouders en mijn dochtertje Ize van 2 verloren in een verschrikkelijk ongeluk. In één klap was ik alles kwijt, in één klap stond mijn leven stil en werd alles zwart, gitzwart.”

“In 2014 werd ik opnieuw zwanger en dit heeft mij geholpen om de warmte van de zonnestralen weer te voelen en de zon weer te zien schijnen. Nieuw leven is licht en dat maakte ons leven ook weer wat lichter. Een groot hart dat we op het geboortekaartje voor ons tweede dochtertje zetten, staat voor liefde en het kleine hartje is een teken van niet vergeten, voor altijd bij ons. Op de binnenkant: The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. Deze tekst is voor ons in de afgelopen jaren een houvast geweest.”

“Het verhaal is in de media breed uitgemeten, een heftig ongeluk en een pittige rechtszaak met een uitspraak waar veel over gesproken is. Maar zolang er nog dromen zijn, is er nog hoop. En daarom is het zo mooi dat de droom van mijn moeder, Oma Meijel, na jaren opeens weer in mijn gedachte kwam. Het was m’n moeders droom om iets moois te kunnen doen voor (premature) kindjes in een ziekenhuis. Ze wilde graag slofjes breien voor deze kleintjes. En nu mogen wij deze droom waarmaken, in het project Oma Meijel Breit. In dit project breit een groep oma’s de slofjes naar het ontwerp van mijn moeder. Een positief neveneffect van Oma Meijel Breit is dat we de eenzaamheid onder deze ouderen aanpakken. Het samen breien in het breicafé zorgt voor gezellige en sociale momenten. Iedereen kan deze slofjes kopen, en bij ieder verkocht paar slofjes breien we ook een paar dat we afleveren bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Op deze manier werken we nu iets meer dan een half jaar en hebben we ruim 300 slofjes verkocht en dus ook 300 paar slofjes kunnen schenken aan de baby’tjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.”

Monique Hansen

“Het gaat goed met mij en het gaat erg goed met Oma Meijel Breit en daarom ben ik blij dat we in samenwerking met HipDesign een geboortekaartjeslijn hebben ontworpen in de stijl van de slofjes. Bij de keuze voor een kaartje uit de lijn van Oma Meijel Breit ontvangt degene die zelf een baby verwacht een paar babyslofjes gemaakt van zachte merinowol én zorgen wij ervoor dat er een paar slofjes (uit naam van het kindje) bij een baby’tje in het Wilhelmina Kinderziekenhuis terechtkomt. Ik ben erg blij met de samenwerking met HipDesign en hoop dat de Oma Meijel-geboortekaartjes veel worden verkocht, zodat we meer en meer ouders en baby’s blij kunnen maken met de slofjes van Oma Meijel Breit.”

“Oma Meijel Breit staat voor liefde, passie, creativiteit en warmte. Deze eigenschappen zie je terugkomen in onze babyslofjes, en nu ook in de geboortekaartjeslijn die is ontstaan.”

Liefs Moniek

Oma Brijt