Er is weer een nieuw hilarisch avontuur van ’s werelds stoerste tienjarige koningin, Doris de Dappere en de ballon des Doods. Doris de Dappere richt zich op de beginnende lezers. Het boek zit bomvol illustraties en bevat leuke humor.

Waarom is dit een leuk boek om te lezen?

Dé serie voor stoere meiden gaat verder met een gloednieuw avontuur! Maar dit boek is ook goed te lezen als je eerdere delen uit de serie Doris de Dappere niet hebt gelezen!
De geweldige illustraties, de ruime bladspiegel en de zinderende avonturen van Doris de Dappere maken dat kinderen vlot door het boek heen gaan. Ook kinderen die moeite hebben met lezen worden gestimuleerd om verder te lezen. Het boek telt 267 bladzijde en is verdeeld in 29 hoofdstukken.
Achter in het boek zit een quiz waarin kinderen hun kennis over Doris zijn avontuur kunnen testen. Ook vind je hier nog een viskoekjesrecept, instructies voor een piratenbowling en woordenboek van het kwade leger. 

Over Doris de Dappere en de ballon des Doods

Doris de Dappere is een koningin. Een enorm dappere koningin. Ze is ook nog maar tien jaar oud.  Maar dat heeft haar nog nooit tegengehouden. Ze is op de vlucht voor het Boze Leger en haar kwaadaardige tante Esmerelda. En ze is ook nog eens op zoek naar haar lang verloren ouders.

Ze hoeft alleen maar de Zee der Zinkende Schepen te trotseren en de Vulkanen des Doods over te steken. Makkie, toch? Maar als je Doris de Dappere heet en je hebt Joh de jongen, Hond de hond en Wilfred de Wijze aan je zijde, dan kun je alles aan…

Doris de Dappere is een perfect boek voor kinderen (vanaf ongeveer 9 jaar) die van spannende verhalen houden en zich willen verliezen in een geweldige fantasiewereld. 

Op zoek naar meer leuke boeken voor kinderen bekijk dan onze andere boekentips