**//sticky ads code//**

Zondag 30 augustus was de aftrap van een Europese wedstrijd tekenwedstrijd georganiseerd door Cartoon Network. In het Eye Filmmuseaum werden drie workshops gegeven door tekentalenten van Wacom in samenwerking met de jury van de Imagination Studios Awards: Job van Gelder (o.a. tekenaar voor Efteling), Gerrit de Jager (striptekenaar van o.a. de Doorzon familie) en Albert ’t Hooft & Paco Vink (Anikey studio – o.a. bekend van Trippel Trappel).

Kinderen leerde hoe je een karakter kunt tekenen? Wat een storyboard is en waarom heb je deze nodig voor het maken van een film? Hoe ziet een tekenfilm eruit als hij nog niet helemaal af is. Zeer inspirende voor fanatieke jonge tekenaars

workshop

Over Imagination Studios
Cartoon Network gaat met Imagination Studios op zoek naar de grootste talenten in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. In september en oktober worden diverse workshops in Nederland georganiseerd en kunnen kinderen thuis of in de klas aan de slag met hun creaties die tot 1 november kunnen worden ingezonden via www.cartoonnetwork.nl. Hierna wijst de Nederlandse jury begin november per categorie een winnaar aan die naar huis gaat met een groot prijzenpakket: een gloednieuwe Wacom tekentablet die op 3 september verkrijgbaar is, de unieke drukgevoelige Wacom Bamboo Sty lus Fineline, een iPad en een CartoonNetwork pakket. Bovendien is er een tof tekenpakket van Staedtler te winnen.

tekenboard

De jury bestaat uit:
* Gerrit de Jager – striptekenaar van onder meer de Doorzon familie en Roel en de Beestenboel. Gerrit is niet alleen een begenadigd striptekenaar, maar is ook opgeleid als tekenfilmtekenaar.
* Job van Gelder – conceptontwikkelaar, illustrator en art director bij Monnikenwerk. Job werkt onder andere voor de Efteling waar hij verwondering tastbaar maakt in de vorm van illustratie, concept en animatie.
* Albert ’t Hooft & Paco Vink – Anikey – Albert en Paco hebben met hun animatiestudio Anikey al vele bijzondere producties op hun naam staan, waaronder Trippel Trappel, Woezel en Pip en Hansel & Gretel.