De elektrische kinderauto is steeds meer in opkomst. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen tegenwoordig rondrijden in een elektrische auto. Door het grote aanbod in verschillende merken en modellen is het mogelijk om het perfecte model voor jouw kind aan te schaffen. Echter zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Dit zijn de belangrijkste tips bij het aanschaffen van een droomcadeau: een elektrische auto voor kinderen!

Besturingssysteem wat past bij jouw kind
Er zijn verschillende manieren om een elektrische kinderauto te besturen. De ene kinderauto is bestuurbaar met pedalen, terwijl de andere werkt met elektrische besturing. Met name voor de allerkleinste kan een volledig bestuurbare kinderauto uitkomst bieden. Bedenk goed wat het beste past bij jouw kind of maak van tevoren een testrit, bij een aanbieder, om erachter te komen waar de voorkeur naar uitgaat.

Belangrijke keuzes bij de aanschaf van een elektrische kinderauto 

Kies de juiste afmetingen. Een kinderauto kiezen is, door het grote aanbod, lastiger dan het lijkt. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een kinderauto. Zo moet de grootte van de auto passend zijn bij het kind. Het gewicht, de lengte en de leeftijd spelen hierdoor een belangrijke rol in de keuze voor het perfecte model.

6 volt versus 12 volt
Er zijn verschillende soorten accu’s beschikbaar, zoals een 6 volt accu of een 12 volt accu. Het voordeel van een 12 volt accu is dat deze kinderauto meer gewicht kan dragen en meer grip heeft op de weg. Een kinderauto met een 6 volt accu is daarentegen goedkoper, echter is het type ook afhankelijk van de grootte van het kind.

Zorg voor het juiste materiaal voor de banden

Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt worden voor de banden. Zo is er vaak keuze uit kunststof wielen of rubberen banden. Het voordeel van rubberen banden is dat de kinderauto minder schokt op de weg.