In menig huishouden is er strijd over het gebruik van mobile telefoons en tablets. Wanneer mag ik op mijn telefoon? Ben ik nu aan de beurt? Disney heeft een online tool gelanceerd die ouders helpt met het regulieren van het sociale media gebruik van kinderen en maakt dat er minder discussie is.

Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Vodafone blijkt dat ruim 65% van de ouders aangeeft dat hun kinderen niet weten welk gedrag normaal is op internet. De grootste zorg van de opvoeders is dat hun kinderen websites bezoeken die niet bedoeld zijn voor minderjarigen. Het onderzoek laat daarnaast zien dat veel ouders bezorgd zijn dat hun kinderen in contact komen met onbekenden. Ook is overmatig internetgebruik en het delen van persoonlijke informatie een punt van zorg.

Met de “Circle with Disney” kunnen ouders het internetgedrag van hun kinderen gericht sturen en controleren. Het apparaat geeft niet alleen de mogelijkheid om te zien welke websites en apps worden bezocht en gebruikt; ook kan content per kind worden gefilterd en toegang tot internet worden beperkt tot bijvoorbeeld een paar uur per dag. 

Inrichten persoonlijke profiel

iosOuders kunnen niet alleen desktops, smartphones en tablets per kind inrichten maar ook spelconsoles. Afhankelijk van de leeftijd kan een persoonlijk profiel worden ingesteld waarmee content wordt gefilterd. Ouders zien precies welke websites en apps door hun kind worden bezocht. De digitale levensstijl kan zo per gezin op maat worden ingericht. Het apparaat, dat via wifi wordt aangestuurd, geeft de mogelijkheid om via een app centraal alle online apparaten in huis in te richten voor veiliger gebruik van internet en social media voor kinderen. Het kan daarnaast een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid doordat er kan worden ingesteld dat kinderen  bijvoorbeeld tijdens het reizen niet kunnen appen.

Internet simpelweg blokkeren

Met de Circle kan ook het aantal online uren per dag worden beperkt. Naast een meer gevarieerdere dagindeling draagt het beperken van internettoegang op bepaalde tijden bij aan bijvoorbeeld verkeersveiligheid. Maar het is ook handig om na bedtijd de toegang tot het web te blokkeren, zodat er niet stiekem tot de late uurtjes onder de dekens geappt wordt. De telefoon beneden laten liggen is natuurlijk nog beter.

Circle

cicrleDe circle ziet er prachtig en stijlvol uit. Voor het aansluiten van alle apparaten in huis moet je even gaan zitten, maar als alles is aangesloten en je weet hoe het werkt is het ideaal. Nooit geen discussie meer. Geen verleiding om van de regels af te wijken. De Circle regelt te toegang.

Toegang tot Disney Content

Als extraatje geeft de Circle toegang tot de videotheek van Walt Disney Home Entertainment. Behalve dit extra kijkplezier, krijgen kinderen GIF-jes, emojis, muziek en spelletjes. Het uitgangspunt is om families weer met elkaar de interactie aan te laten gaan, in plaats van alleen maar met de digitale wereld.

De Circle is bij verschillende winkels te koop. Het lijkt een flinke investeren, maar de rust die het brengt en de controle die je hebt, zijn het dubbel en dwars waard. Het bovenstaande filmpje is wat commercieel maar zo herkenbaar!

[bol_product_links block_id=”bol_59499293ee25c_selected-products” products=”9200000072035731″ name=”circle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]