Is de digitale wereld echt zo gevaarlijk? Over welke vaardigheden moeten onze kinderen beschikken? Hoe steun je kinderen bij digitale ontdekking. Het boek digitale burgertjes helpt ouders en leerkrachten om de digitale wereld beter te begrijpen en kinderen te begeleiden in hun ontdekking.

Onlinemedia en digitale technologie

Onlinemedia en digitale technologie zijn in deze tijd een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze hebben de wereld groter gemaakt, zowel voor volwassen als kinderen.  Kinderen van tegenwoordig kunnen zoveel meer dingen ontdekken en ervaren dan wat vroeger mogelijk was. Dat is prachtig. Vaak ligt de nadruk in de media nog veel op de negatieve effecten van al deze mogelijkheden, terwijl het ook een verrijking is of kan zijn.

Voor volwassene is het essentieel de leefwereld van kinderen te begrijpen om ze zo daar waar nodig te kunnen helpen en bijsturen.

Het boek digitale burgertjes helpt ouders, opvoeders en leerkrachten om die wereld beter te begrijpen. Hoe kunnen kinderen en jongeren vandaag op een inspirerende manier van technologie gebruikmaken? En welke vaardigheden hebben zowel volwassenen als kinderen nodig om mee te draaien in de digitale samenleving?

Katja Schipperheijn

Schrijfster van het boek Katja Schipperheijn is ondernemer en moeder van jonge tieners. Ze ontwikkelde de methode Sociaal Online en het leerplatform sCool. Ze is een veel gevraagd spreker over wat kinderen beweegt in de onlinewereld en hoe het onderwijs hierop kan inspelen.

De gids digitale burgers bevat een hoop waarde vollen tips en inzichten. Handreikingen om kinderen te helpen hun weg te vinden in de digitale samenleving.
Het boek schets daarnaast een beeld van alle voordelen die moderne technologie bied voor de opvoeding.