Soms krijg je van die boeken onder ogen, waarvan je gelijk denkt, deze zou elke ouder in de kast moeten hebben staan. Dat heb ik met het boek De Wereld ontdekken voor beginners. Dit boek wakkert het enthousiasme van een kind aan om meer te willen weten over de wereld om hem heen.

‘De meeste kinderen denken dat geografie (aardrijkskunde dus) niet meer is dan de namen van alle landen en hun hoofdsteden uit je hoofd leren en weten waar ze liggen. Maar het is veel meer. Sommige mensen zeggen dat geografie een verklaring probeert te vinden voor alles wat er op aarde gebeurt. Wauw! Dan gaat het dus over heel erg veel! Maar maak je geen zorgen, we gaan het stapje voor stapje uitleggen.’ 

Waar gaat De wereld ontdekken over?

In De wereld ontdekken voor beginners neemt schrijver Heather Alexander je mee op een ongelooflijke reis waarin je van alles te weten komt over de verschillende continenten, het klimaten, dieren en nog veel meer. Van de Grand Canyon tot de Chinese muur, en van Groenland tot Tasmanië. De reis start in ons sterrenstelsel en gaat daarna verder per werelddeel.

Ook thema’s als globalisering wordt op een hele begrijpelijke wijze uitgelegd.
De illustraties – en dit zijn er maar liefst 150 – maken, de reis tot een nog mooier avontuur. De vele tekst kaders geven steeds weer interessante en verrassend informatie over het land over de samenleving.

Voor welke leeftijd?

De wereld ontdekken is echt een aanrader voor kinderen op de basisschool. Tijdens het lezen van het boek ontstaan leuke en bijzondere gesprekken met kinderen.