**//sticky ads code//**

De leuke opvallende rood-blauwe kaft trekt snel je aandacht. Een dubbele portie lol en kattenkwaad. Leuk om uit voor te lezen aan kinderen. Vanaf een jaar op tien ook ontzettend leuk om zelf te lezen. 

De Vreselijke twee wordt ook wel een graphic novel genoemd vanwege de geweldige zwart-witte striptekeningen met veel expressie van Kevin Cornell. De impressie zijn een mooi aanvulling op het verhaal er zit veel expressie in.
Het verhaal draait om Mick, die naar een nieuwe school in een kleine stad moet waar koeien de belangrijkste industrietak vormen.

Hij is vastberaden om daar zijn reputatie als enige echte grappenmaker weer op te bouwen, maar hij krijgt daar juist concurrentie van Niles, een ogenschijnlijk vreselijke nerd en zijn toegewezen school-buddy, die zichzelf ook al als meester-grappenmaker ziet.
Al snel raken ze in een ‘prank war’, waarbij ze over en weer de idiootste grappen uithalen. Uiteindelijk besluiten ze echter hun krachten te bundelen om de rector aan te pakken, die geobsedeerd is door zijn eigen gezag en het op Mick gemunt heeft. Samen bereiden Mick en Niles hun allergrootste grap ooit voor…