Iedereen met kinderen, kent het probleem, vlekken. Je kinderen eten aardbeien, knoeien met viltstiften of stoten hun drinken om. De vlekkengids legt je uit hoe je verschillende soorten vlekken efficiënt kunt behandelen en je je spullen langer mooi en schoon houdt. 

Er is een alfabetische lijst met alle mogelijke vlekken en hierbij worden meerdere methodes beschreven hoe je ze kunt verwijderen. In bijna alle gevallen wordt gebruikt gemaakt van milieuvriendelijke en onschadelijke vlekken oplossers.

Huis tuin en keuken middelen

Je zult er versteld van staan hoeveel je kunt doen met eenvoudige huis-tuin-en-keukenmiddelen. Bijvoorbeeld het verwijderen van gras of groene planten. Hoe vaak komt het niet voor dat een van je kids thuis komt met groene knieën in zijn broek. Hoe langer je wacht, hoe meer kans de vlek heeft om zich vat te zetten.  Op textiel kun je dit proberen te verwijderen door het nat te maken en met een stuk sunlightzeep over de vlek te wrijven. Laat dit intrekken en was het daarna in de wasmachine. Of dep de vlek met afwasmiddel en spoel het daarna goed uit en was het in de wasmachine. 

Het Poetsbureau

De Vlekkengids is een praktisch en overzichtelijk naslagwerk dat je helpt om vlekken op onder meer vloeren, meubilair en kleding te verwijderen.  Expert Liesbeth van het Poetsbureau bundelde al haar tips & tricks in deze overzichtelijke gids. De gids is aangevuld met 10 (anti-)vlekkenregels zodat je echt nooit meer hoeft te vloeken op vlekken. Voorkomen is beter dan genezen. Dit klinkt logisch maar is toch een belangrijke regel. Maar ook deppen en niet wrijven. Door te wrijven kun je textiel vezels beschadigen. 

Na ‘De Grote Schoonmaakbijbel’ en ‘De Poetsplanner’ brengt Het Poetsbureau opnieuw zijn jarenlange knowhow en expertise in boekvorm uit.