De vakantie zit erop en kinderen mogen gelukkig weer naar school. Kinderen houden niet altijd de anderhalve meter afstand, waardoor luizen meer kans hebben. Omdat op scholen door de coronamaatregelen geen hoofdluis controles plaats kunnen vinden, moeten ouders extra alert zijn en zelf hun kinderen controleren. Voorkom luis! Voorkomen is altijd beter, niemand zit te wachten op die vervelende kriebelbeestjes! Gelukkig is voorkomen van hoofdluis gemakkelijk met XT luis Protect & Go. Een praktische, preventieve spray met verzorgende eigenschappen.

Er is bijna niet zo vervelend dan luizen bij je kinderen! Naast dat ze er zelf ontzettend veel last van hebben, al die jeuk en dat krabben om gek van te worden,  ben je zelf druk met alles wassen, kammen en schoonmaken. Hoe kun je de kans op luizen verkleinen en wat te doen als ze dan toch gearriveerd zijn op het hoofd van je kind?

Voorkom luis

Je kunt de kans op hoofdluis verkleinen door te zorgen dat je kind zijn haar in een staart draagt of er wat gel in smeert. Je kunt ook proberen om luizen te voorkomen met XT Luis. Het gebruik is heel gemakkelijk. Na het wassen van het haar, spray je makkelijk de lotion in het haar van je kind en klaar. Dit product is vegan & pesticiden vrij, op waterbasis, huidvriendelijk en geurloos. XT luis Protect & Go beschermt krachtig tegen hoofdluis dankzij de werkzame stof activdiol. Een praktische, preventieve spray dus met verzorgende eigenschappen. De spray beschermt niet alleen effectief tegen hoofdluis maar is ook anti-klit.

Verhelpen van luis

Ook al heb je er alles aangedaan om luizen te voorkomen, kan het toch gebeuren dat je kind begint te krappen en luis blijkt te hebben. Dan wil je een behandeling gebruiken welke vriendelijk is voor de huid en het haar van je kind. XT luis Once gel is een effectieve hoofdluis behandeling van slechts 15 minuten. De gel is eveneens vegan & pesticiden vrij. Je brengt voldoende gel aan op droog haar en laat dit 15 minuten inwerken. Hierna breng je shampoo aan, zonder het haar nat te maken. Masseer alles goed in. Goed uitspoelen met water en op laten drogen.

Over XT luis

XT luis is een Nederlands merk gespecialiseerd in het behandelen van hoofdluis zonder pesticiden en het voorkomen van nieuwe hoofdluisbesmetting. Het merk heeft een speciale website met praktische materialen voor scholen. Op de website luizenpluismoeder.nl kunnen ouders de luizenpluismoeders van hun school nomineren, die vervolgens kans maken op verwenpakketjes van Rituals. XT luis Protect & Go is verkrijgbaar bij Etos (winkels en online) voor € 17,06 (200 ml).