Tegenwoordig krijgen we van alle kanten voedingsadviezen. Goede adviezen, soms goed bedoelde adviezen en soms gesponsorde adviezen. Weet jij het als ouder nog?  Cécile Scheele wilde iets doen aan die verkeerde voorlichting en ging samen met haar vader, een voormalig wetenschapper op het gebied van voeding, aan de slag. Het resultaat is een mooi en praktisch boek, De Schijf van Fief. Het boek stelt je in staat om makkelijk en toepasbare kleine aanpassingen te doen doen in je dagelijkse voedingspatroon. Om zo je je kind een optimale start te geven.

Balans

Ons voedingspatroon is uit balans. Dit heeft nadelige gevolgen voor opgroeiende kinderen. Zo worden vetcellen vooral aangemaakt tijdens de groei. De voeding tijdens de kinderjaren bepaalt dus in belangrijke mate de aanleg om dik te worden op latere leeftijd. Met dit boek krijgen ouders inzicht in de meest optimale voeding voor een gezonde groei.

Ons eetpatroon

Ons eetpatroon is de afgelopen decennia enorm veranderd. Voedingsadviezen zoals vet te mijden en vooral plantaardige voeding te eten liggen hieraan ten grondslag. Er ontbreken steeds meer belangrijke voedingsstoffen in ons menu. Dit heeft ertoe geleid dat ernstige welvaartziekten, zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes, op steeds jongere leeftijd snel toenemen.

De Schijf van Fief geeft jou inzicht in hoe het lichaam van je kind groeit en hoe je die groei optimaal ondersteunt met een gezond en evenwichtig eetpatroon. Gezellig samen, lekker en gezond eten is de basis. Met praktische tips voor alle groeifasen, expert talks en recepten. Met leuke (voorlees)verhalen en inspiratie om je kind bij deze levensstijl te betrekken. Jong geleerd is oud gedaan.

Praktische tips

Cécile Scheele legt uit hoe we ons voedingspatroon weer terug kunnen brengen naar een gezond evenwicht, op basis van de vele voedingsonderzoeken van haar vader dr. CW Scheele. Het boek is een wetenschappelijk antwoord op de huidige misvattingen over voeding.

Daarnaast bevat het boek ook toepasbare handreikingen en leuke menu suggesties op de verschillende leeftijd van kinderen.

Aanpassingen in je voeding

De belangrijkste aanpassingen die we in onze voeding zouden moeten aanbrengen die in het boek worden toegelicht zijn:

  • Wees niet bang voor vet! Goede vetten zijn supergezond
  • Niet iedere eiwit is hetzelfde, dus zomaar dierlijke voeding vervangen voor plantaardige voeding is geen goed idee. “Verkeerde” eiwitten worden niet opgenomen door het lichaam en zorgen zelfs voor overgewicht. 
  • Verzadigde vetten zijn NIET slecht, juist onverzadigde vetten die worden verhit zijn ongezond
  • Start ’s ochtends met een eiwit- en vetrijk ontbijt. Vetten geven veel stabielere energie dan koolhydraten (brood ed)

De Schijf van Fief is een mooi tafelboek van 27×24 cm. Een prachtig sinterklaas, kerst of kraamkado. Het boek is ook zeker interessant voor ouders met oudere kinderen.