**//sticky ads code//**

Ruimte reizen, hoe spannend is dat. Het menig jongens droom. In het boek De Maan-zaak kunnen jongens zich helemaal verliezen op maanbasis Alfa en genieten van alle avonturen.

De Maan zaak laat kinderen lezen en ontdekken. Het begint bij de vraag wie wonen er allemaal op de maanbasis. Een plattegrond van deze nederzetting biedt duidelijkheid. Een boek waar avontuurlijke kinderen wel even zoet mee zijn. Een spannend avontuur!

In het jaar 2041 is het eerste permanente buitenaardse verblijf op de maan voor mensen een feit.

De twaalfjarige Dashiell is een van de uitverkorenen die er mogen wonen. Het lijkt fantastisch, maar niemand op aarde kent de waarheid: het leven op de maan is oersaai! Kinderen mogen niet eens naar buiten – en om het nog erger te maken, het eten is er ver-schrik-ke-lijk, de leefruimte beperkt en de wc’s… De wc’s zijn het grootste drama ever. Op dag 188 van hun verblijf op de maan wordt dr. Ronald Holtz dood gevonden buiten de basis. Hij blijkt zonder dat iemand het wist de basis te hebben verlaten en heeft daarbij zijn ruimtepak niet goed aangedaan. De bevelhebber van de basis denkt al snel aan een ongeluk, maar Dash gelooft dat niet en gaat op onderzoek uit.