Kinderen zeggen veel leuke, bijzondere en onbedoeld slimme dingen, prietpraat. We hebben weer wat uitspraken voor je verzamelt deze keer over dagelijkse dingen. Voor volwassene hele vanzelfsprekende opmerkingen of uitdrukkingen, die door kinderen soms heel anders geïnterpreteerd of uitgelegd worden. Lees deze mooie verzameling uitspraken. 

Dansen

Dochter danst zonder gêne in de woonkamer. Ik vraag of ze op dansles zou willen. Ze stopt met dansen en vraagt verbaast: “maar ik kan toch al dansen?”

Hetzelfde liedje

“Vader tegen dochter: “Het is met jou ook altijd hetzelfde liedje!” Dochter op een huilerige toon: “maar ik was helemaal niet aan het zingen”

Jonge kaas

Moeder tijdens de lunch tegen haar dochter: “Wil je jonge kaas op je brood?”
Waarop dochter antwoordt: “Nee doe maar liever meisjes kaas!”

Basisschool

Zoon is vier jaar geworden en mag eindelijk naar school. Super trots vertelt hij: “Ik word nu ook een beetje de baas, want ik ga naar de BAASIsschool”

Gat in je hand

Zoon lief zegt tegen de   buurvrouw…….”mama zegt dat jij een gat in de hand hebt, mag ik dat zien?”

Leuke Kindernuitspraken

Verjaardag

De buurvrouw vraagt aan mijn zoontje van 4 wanneer hij jarig is. Zoon kijkt de buurvrouw iets verbaast aan en zegt “Op mijn verjaardag!”

Kletsmajoor

Dochter is een echte kletsmajoor. Als ze weer eens druk aan het kletsen is, zeg ik: “Schat, je kletst me de oren van mijn hoofd!” waarop ze direct aan haar oren voelt of ze er nog aan zitten 

Verstopte neus

Zoon lief is heel erg verkouden. Hij is behoorlijk aan het snotteren als ik vraag: “Ach lieverd, zit je neus verstopt?”. Hij voelt dicht even aan zijn neus en zegt: “Nee, mamma. hier is mijn neus”.

Vind je deze prietpraat leuk, lees dan ook ons hilarische kinderlogica over eten.

Heb jij zelf nog leuke kinderlogica? Deel ze dan met ons op Facebook of twitter, gebruik de #kinderlogica