Samen met je kind iets ondernemen levert vaak waardevolle herinneringen op. Je kunt met ze een dagje uit gaan, maar ook thuis is er genoeg te doen. Is je kleine klaar voor een nieuwe fase in zijn of haar leven, bijvoorbeeld de stap van basisschool naar middelbare school? Een nieuwe look van de slaapkamer past daarbij! Lees hier hoe je de kinderkamer restylen het beste kan aanpakken!

Kies voor kleur

Kleur springt gelijk in het oog wanneer je een kamer binnenloopt. Een peuter of kleuter gaat vaak voor andere kleuren dan een puber die net is begonnen op de middelbare school. De verschillende kleuren hebben vaak elk een andere invloed op het gedrag van kinderen. Ga op onderzoek uit en kijk welke kleur het best bij je zoon of dochter past!

Accessoires maken het verschil

Accessoires zijn een leuke maar belangrijke toevoeging aan een kinderkamer. Speelgoed, posters, lampen, kussens en knuffels zijn enkele voorbeelden van spullen die echt het verschil maken in een kinderkamer. Al deze materialen mogen niet onderschat worden, het bepaalt namelijk grotendeels de mate van vermaak op de kamer en dus ook of je kind zich er op zijn of haar gemak voelt.

Heerlijk slapen

Maak van het bed een plek waar je kind zich thuis voelt. Er kan veel gevarieerd worden in onder andere dekbedovertrekken en knuffels van zijn of haar favoriete tv-figuren. Veel kinderen vinden het leuk om op een hoogslaper te liggen, dit is daarnaast zeer handig om ruimte te besparen en bijvoorbeeld een bureau onder het bed te plaatsen. Hier kan onder andere gewerkt worden voor school en in de ruimte die is bespaard kan lekker gespeeld worden!

Zorg voor rust

Een goede nachtrust is cruciaal voor de kleine en dus is het belangrijk dat de kamer voldoende donker is. Kies voor verduisterende rolgordijnen, plissegordijnen of velours gordijnen voor minimale lichtinval en een rustige nacht!

Wanneer je de juiste kleuren gebruikt, accessoires toevoegt en zorgt voor de goede raambekleding heeft je kleine straks de ideale kinderkamer!