**//sticky ads code//**

Van alle provincies in Nederland nodigen Brabantse feestvarkens de meeste kinderen uit voor hun kinderfeestje. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.nl op basis van meer dan 150.000 bestellingen.

Grote verschillen tussen de verschillende provincies

Het verschil tussen de provincies is groot. In Noord-Brabantse sturen kinderen gemiddeld naar 13,5 vriendjes en vriendinnetjes een uitnodiging voor hun partijtje. En met 6,8 uitnodigingen vragen kinderen uit de provincie Groningen de minste kinderen op hun verjaardagsfeestje.

Gemeente Zeist koploper in versturen van uitnodigingen

Van alle gemeenten in Nederland worden in Assen de kleinste feestjes gevierd, met 5,6 kinderen. Kinderen in Zeist zijn koploper in het versturen van uitnodigingen. Zij nodigen gemiddeld namelijk 21,5 kinderen uit voor hun verjaardag!

Daling van het aantal genodigden per feestje

Opvallend is dat meisjes meer kinderen uitnodigen dan dat jongens doen. Gemiddeld nodigen meisjes 12 kinderen per feestje uit, tegenover bijna 11 kinderen op jongensfeestjes. Ook daalt het aantal genodigden elk jaar. In 2016 werden nog 12,8 kinderen uitgenodigd. Aan het begin van 2018 was dat een kind minder, met 11,8 kinderen per feestje.

Hoe zit het met het ‘Verjaardagsprotocol’

In de comedyserie De Luizenmoeder en op veel scholen in Nederland, mogen kinderen hun uitnodigingen niet meer op het schoolplein uitdelen. Maar we lijken dit ‘verjaardagsprotocol’ niet te volgen. Ruim 60% van de jarigen bestelt namelijk nog wel een pakketje met kaarten om uit te delen op school of maar waarschijnlijk om rond te brengen. Een derde van de kinderen stuurt zijn uitnodigingen rechtstreeks naar de ontvangers.

Al met al een interessant onderzoek. Al zitten hier vermoedelijk ook uitnodigingen tussen voor “grote mensen” kinderfeestje, waarbij je de hele familie uitnodigt middels een persoonlijke kaart.
Lees ook onze blog over het aantal kinderen wat je uit kan nodigen voor een feestje.