Ga je dit jaar op vakantie naar Italie? Dan is een bezoek aan de Word Expo in Milaan een echte aanrader. Zelf ben ik, als kind in Sevilla geweest op de expo 92! Dit heeft op mij veel indruk gemaakt, zoveel culturen bij elkaar.

De toonaangevende Italiaanse krant Corriere della Sera zette de 10 meest kindvriendelijke paviljoens van de World Expo Milaan op een rij. Het Nederlandse paviljoen kwam hierbij als goede zesde uit de bus. De Italiaanse krant vindt het kleurrijke Holland Paviljoen een pretpark waarbij kinderen kunnen leren over recycling, onze manier van handel drijven en over duurzaam eten. De expo is een manier om kinderen spelenderwijs meer te laten ontdekken over wereldwijde innovaties, cultuur en tradities op het gebied van voedsel. Dit jaar met Estlandse schommels, Braziliaanse touwbruggen én het Nederlandse reuzenrad.expo milaanWorld Expo Milan 2015
Word Expo of te wel wereldtentoonstellingen stammen uit de negentiende eeuw en zijn bedoeld als zakelijk platform. De meest bekende wereldtentoonstelling is de World Expo, een internationaal business to business platform waar landen, organisaties, overheden en bedrijven zichzelf presenteren. De World Expo wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Milaan. Het thema voor deze 34e wereldtentoonstelling is Feeding the planet, energy for life. Dit omvat technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit en hoe deze elementen zich verhouden tot eten en diëten. Het is de eerste keer dat de Nederlandse inzending tot stand is gekomen door een Publiek Private Samenwerking. Hiervoor is de Stichting World Expo Milaan 2015 opgezet die de Nederlandse inzending in goede banen leidt. Deze stichting wordt gesteund door de rijksoverheid, gemeenten en diverse andere regionale en lokale overheden, VNO-NCW, MKB Nederland en Europe Council – de Europa divisie van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) – en tientallen bedrijven en instellingen. Stichting World Expo Milaan gaat relevante en interessante kennis bij bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden mobiliseren en partnerschappen opzetten. De stichting werkt nauw samen met partnerbedrijven en -organisaties die tijdsblokken en thematische activiteiten tegen betaling kunnen invullen.

paviljoen brazilDe World Expo Milano is van 1 mei tot en met 31 oktober 2015. Dagelijks geopend van 10.00 ’s ochtends tot 23.00 uur ‘s avonds. Entree kaartje zijn vanaf €32,- beschikbaar.