De klompendans, beter dan een beetje schudden met je billen

Dansen is een absolute uitlaatklep voor mij en de ontspanning die ik hierin vind, wil ik dan ook met al mijn macht aan mijn meiden doorgeven. Mijn beide zwangerschappen heb ik swingend uit gedanst en ik hoopte hiermee dat ik ze een soort van basis zou geven. Met een joekeloeres van een buik en doorgezakte voeten, probeerde ik tegen beter weten in mijn moves door te sluizen aan mijn ongeboren garnaaltjes. Eenmaal geboren zette ik dit in alle ijverigheid door. Als ze huilde stond deze mama inclusief baby in draagzak op, zette een lekker muziekje op en danste we samen de kamer door. Dit resulteerde in een oververmoeide moeder en hyperactieve koters, maar ik gaf niet op. Ze zouden en moeste de liefde voor muziek en bewegen mee krijgen, koste wat het kost.

Ballet

Lisa ging op 2 jarige leeftijd op ballet en deed dit waanzinnig. Trots als een aap met zeven, nou ja je weet wel, keek ik tevreden toe en zag dat alle weggedansde energie niet voor niets was geweest. Zo zag ik ook Nina al als klein meisje op elke mogelijke beat, ook al was het het klutsen van eieren, dr kontje bewegen. Yes, missie ook geslaagd bij numero dos. Mijn trots werd echter bruut verstoord dat de meiden vanavond een muziekje opzetten en een belachelijk aftreksel van de klompendans aan het uitvoeren waren. “Wat zijn jullie aan het doen in vredesnaam???” “Dit is toch niet wat mama jullie heeft geleerd al die jaren.” Al die jaren van pure uitputting, maar absoluut waardige kansen om jullie “goed” te leren dansen??? “

Mam het enige wat jij ons leert is een beetje schudden met je billen en heen en weer bewegen van je heupen.” “Pff alsof dat dansen is!!”

Missie dus gruwelijk mislukt, was het enige wat ik kon denken. Pure verspilling van tijd, maar vooral heel kostbare energie. En net voordat ik in tranen uit wilde barsten en op het punt stond stampvoetend naar mijn kamer te vluchten om dit afschuwelijke tafereel te ontlopen, werd ik uitgelachen en ik besefde me dat ze me gruwelijk in de maling zaten te nemen. “Hebben we jou ff lekker gefopt he mama!!” Ja nou behoorlijk, dit was heus niet grappig. Daar dachten zij net even anders over en dansde gezellig door zoals IK ze dat geleerd heb en lieten die absurde klopendans voor wat het was. Grappig hoor meiden, heeeel grappig.