Veel kinderen dromen ervan, maar weten niet hoe! Om deze kinderen en andere op weg te helpen is er weer een geweldig nieuw boek van CoderDojo.

Met het nieuwe handboek van CoderDojo, creëren kinderen met codes hun eigen computerspel.  Stichting CoderDojo heeft een doel en dat is om alle kinderen de mogelijkheid te geven om te leren programmeren. Na het succes van CoderDojo: bouw je eigen website verschijnt daarom nu Coderdojo: Maak je eigen game. Met dit tweede officiële handboek is het heel eenvoudig om een eigen computergame te ontwerpen en te ontwikkelen. 

Met behulp van dit boek gaan kinderen 2d platformgames maken. Ze leren alles wat nodig is, van het animeren van de personages en robotvijanden, het programmeren van bewegingen tot het bijhouden van de score en het maken van een game over scherm.

Het boek volgt een groep vrienden, de Nanonauten, die een geweldige game willen maken. Kinderen leren net als hen hoe te programmeren met behulp van JavaScript. Ontdekken hoe een game wordt ontworpen, hoe je speelfiguren laat rennen en springen én hoe je een heldhaftige Nanonaut of een dodelijke, vijandige robot maakt.

Het boek neemt jonge lezers bij de hand door stap voor stap uit te leggen wat alle codes betekenen en hoe deze gebruikt kunnen worden bij het programmeren. Kinderen worden uitgedaagd om met de codes te experimenteren waardoor er nog meer te leren valt over de vele functies. Verander waardes en afbeeldingen, voeg extra regels toe en ontdek wat er gebeurt!

Over CoderDojo
Stichting CoderDojo is een wereldwijde open source beweging, opgezet door vrijwilligers die jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, toegang geven tot gratis, non-profit development clubs waar ze leren programmeren: websites bouwen, apps ontwikkelen, games ontwerpen en nog veel meer. Naast het educatie aspect, delen de kinderen hun werk met elkaar en maken ze vrienden voor het leven. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staan ze volledig los van andere Dojo’s.

CoderDojo: Maak je eigen game is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en vanaf nu verkrijgbaar in Nederland en België voor € 12,95