Is creativiteit is de kern van de kindertijd? Zeker weten! Er is niets zo leuk als de wereld door de ogen van een kind te zien. Het stelt kinderen in staat de wereld te verkennen, nieuwe mogelijkheden te bedenken, en zich op unieke manieren te uiten. Als we creatief bezig zijn met onze kinderen, krijgen we de kans te delen in dat gevoel van verwondering en tegelijk onze eigen creativiteit te ontdekken. Deze momenten zijn zó kostbaar omdat ze niet eeuwig duren – kinderen groeien razendsnel! Reden genoeg om wat mooie herinneringen te maken met onderstaande leuke, creatieve ideeën. Lees je mee en plan een creatieve middag?

1 Samen een fotoboek maken

Een leuke manier om een middag met kinderen door te brengen is om samen een fotoboek te maken. Verzamel eerst alle oude foto’s die je kunt vinden. Ga dan met je kinderen zitten en help ze kiezen welke foto’s ze in het boek willen opnemen. Als het eenmaal af is, zal iedereen er plezier aan beleven! Naast een fotoboek, kun je ook een verjaardagskalender maken zodat je kinderen de verjaardag van vriendjes en vriendinnetjes voor áltijd bij de hand hebben. En natuurlijk gevuld met de leukste foto’s. Een echte one-of-a-kind exemplaar!

2 Zelfgemaakte pizza’s

Liefde gaat door de… maag! Een andere leuke activiteit is het maken van zelfgemaakte pizza’s. Laat ze meedoen met het kiezen van de toppings en het versieren van hun eigen pasteitjes. Je kunt er zelfs een wedstrijdje van maken om te zien wie de meest creatieve pizza kan maken.

3 Natuurspeurtocht

Als je iets actievers zoekt, ga dan op een natuurspeurtocht. Kijk wie de meeste bladeren, bloemen of rotsen kan vinden. Of maak er een uitdaging van om dingen te vinden die met elke letter van het alfabet beginnen. Je kunt een foto collage maken om deze fijne dag in de natuur te blijven herinneren. En reken er maar op dat je kinderen in een heerlijke diepe slaap zullen vallen! Buitenlucht doet wonderen.

4 Knutselmiddag

Tenslotte zou geen middag compleet zijn zonder wat knutselwerkjes. Haal de verf, lijm en glitter tevoorschijn en laat ze hun creativiteit de vrije loop laten. En reken er maar op dat je kinderen de mooiste meesterwerken zullen maken. Knutselen zorgt er namelijk voor dat de kids uitgedaagd worden om nieuwe dingen uit te proberen. En dat niet alleen, ook het ruimtelijk inzicht wordt vergroot. Pluk er zelf ook de vruchten van!