Wil jou zoon of dochter graag zijn eigen website bouwen? Maar heeft hij (nog) geen idee hoe dit moet? Dan is er nu een oplossing! Want met Creëren met code het eerste officiële handboek, geschreven door CoderDojo heeft hij alle informatie in handen om zijn eerste eigen website te bouwen. Het enige dat je nodig hebt is een computer en dit boek! Dus beginnen maar, zou ik zeggen. 

Eerst leer je de Nanonauten kennen. Zij hebben een eigen Dojo Nano opgezet, en geven je tips en tricks over hoe je een website bouwt met HTML, CSS en JavaScript. Met hun hulp bouw jij straks een website over ieder onderwerp dat je maar wilt! Het boek start met de basis, maar al snel zal je je bezighouden met de écht leuke dingen, waardoor straks iedereen jouw website wil bezoeken. Foto’s toevoegen, video’s en Google mapsembedden en menu’s die menig bezoeker versteld doen staan, je leert het allemaal. CoderDojo: Bouw je eigen website is dé manier om te starten met jouw programmeeravontuur!

Over CoderDojo

CoderDojo is een wereldwijde open source beweging, opgezet door vrijwilligers die jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, toegang geven tot gratis, non-profit development clubs waar ze leren programmeren: websites bouwen, apps ontwikkelen, games ontwerpen en nog veel meer. Naast het educatie aspect, delen de kinderen hun werk met elkaar en maken ze vrienden voor het leven.

CoderDojo: Bouw je eigen website is het leukste programmeerboek voor kinderen vanaf 9 jaar