Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker.

Het aanbod van speelgoed is groot en lijkt steeds groter te worden. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. De toepassing van allerlei technische nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een cadeau te kiezen.

Dat is een belangrijke reden om de Verkiezing Speelgoed van het Jaar te houden. Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? En niet heel belangrijk, is het na een paar keer spelen nog steeds leuk?
Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.

Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën vier of vijf artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2016”.

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën: 0 t/m 3 jaar, 4 en 5 jaar, 6 en 7 jaar, 8 en 9 jaar, 10 en 11 jaar en 12 plus spellen

Uiteindelijk bepaalt de consument. Op 9 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Wij hebben de Kiddizoom Selfiecam uitgeprobeerd, genomineerd in de Categorie 6 en 7 jaar:  Hiermee kunnen kinderen zelf foto’s filmpjes maken. Waar de selfiestick voor volwassenen de afgelopen jaren hét item was om de blits te maken, is het nu de beurt aan kinderen. Meiden van 5 tot 12 jaar om precies te zijn. Voor hen ontwikkelde VTech niet alleen een stick, maar meteen een complete Selfiecam.

De selfiecam is makkelijk te bedienen, gaat niet snel stuk door de bescherming die eromheen zit. De foto’s en filmpjes kunnen bewerkt worden en er kan een slideshow worden samengesteld. De camara ziet er vrolijk uit en zorgt voor uren speelplezier. Een terechte nominatie voor speelgoed van het jaar.

[bol_product_links block_id=”bol_581f93af815f5_selected-products” products=”9200000058489545″ name=”cadeau tip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]