Houdt jouw kind van actie en humor? Dan is De kleinste bankoverval ter wereld een echte aanrader. Ook voor kinderen die minder van lezen houden.

De kleinste bankoverval ter wereld, is mede vanwege het grote lettertype heel geschikt voor de beginnende lezers. Maar ik denk dat kinderen tussen de 7 en 12 het boek ontzettend leuk gaan vinden.
In het boek staat veel humoristische situatie en veel grappige illustraties in drie kleuren: zwart, groen en natuurlijk (bloed)rood! Wees niet verbaast als je kind meerdere keren na je toekomt om de soms hilarisch illustraties te laten zien en je te vertellen over het verhaal.

Waar De kleinste bankoverval ter wereld over?

Mug 93 woont samen met een zwerm muggen in een holle boomstam. Elke dag gaan de vrouwtjes op pad om bloed te prikken en lummelen de mannetjes maar wat rond in huis. Maar op een dag zijn de vrouwtjes het beu. Ze vinden dat de mannetjes ook wel eens op bloedtocht mogen gaan. Wanneer die ontdekken hoe gevaarlijk bloedprikken is, bedenken ze een plan. Ze besluiten een bloedbank te overvallen. Maar gaat dat wel goed?

De auteur

Alexander Kirkwood Brown is een Noorse auteur. Hij heeft verschillende kinderboeken geschreven. Daarnaast schrijft hij scenario’s voor strips, humoristische tv-programma’s en langspeelfilms.