De vrolijke en grappige boekjes van de Borre leesclub ken ik vooral van de kleuterschool. Maar de serie gaat door. Ook voor hogere groepen zijn er uitdagende boeken. De Borre leesclub ontwikkeld met medewerking van een team deskundigen (onder andere een kinderpsycholoog, diverse auteurs en mensen uit het onderwijs) de boekenreeks, die meegroeit met kinderen. Borre heeft echter voor elke schooljaar een leuke serie.

borre en radijsBorre en de radijs is voor kinderen uit groep 3. Een interactief voorleesboek. Onder de voorleestekst op elke bladzijde staat met grote letters een zin, die kinderen zelf kunnen lezen. Na veel voorlezen en oefenen kan een kind ook zelf de voorleestekst gaan lezen.

In Borre en de radijs is Borre samen met Pluisdier het huisdier op de speelplaats aan het frisbeeën. Op een bankje zit een meisje sip te kijken. Borre kent haar niet en gaat naar haar toe. Ze vertelt dat ze Radijs heet. Radijs is hier net komen wonen, maar nu is ze de weg naar haar nieuwe huis kwijt. Borre wil wel helpen zoeken, hij kent de buurt tenslotte als z’n broekzak. Maar het vinden van het huis van Radijs blijkt toch lastiger dan Borre denkt…

borre moet heel nodig

 

Borre moet heel nodig een super grappig boek voor kinderen uit groep 4. Goed leesbaar door de grote letter en korte zinnen. Om het begrijpend lezen te stimuleren kunnen op internet middels een taalspel vragen over het boek beantwoorden. In het boek vind je hiervoor een toegangscode.

Borre en mama zijn bij een frietkraam. Mama neemt friet. Borre ook, met een kroket. Mama koopt een fles sap voor Borre. De fles is heel groot. ‘Het hoeft niet in één keer op, hoor,’ zegt mama. ‘Straks moet je weer plassen.’ Maar Borre drinkt door. ‘Oeps,’ zegt hij als hij weer in de auto zit. ‘Ik moet een plas doen. Ik klap haast!

Borre en het goud van moendaloenHet boekje Borre en het goud van moendaloen sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen in groep 5, spanning en avontuur. De letters worden al iets kleiner,de bladzijde worden soms onderbroken met een leuke illustratie, ter ondersteuning van het verhaal. Ook voor deze serie is er een interactief gedeelte op internet te vinden.

In Borre en het goud van moendaloen hebben de Kerkhof Kids van een oud-geheim agent, de heer Kops, een walkietalkie gekregen. Het ding kraakt en ze horen de oude stem van de inspecteur: ‘Hier spreekt Kops. Ik heb een opdracht voor jullie. Een stel schurken is met hun auto dwars door de ruit van de juwelier gereden. Ze hebben alles meegenomen. Aan jullie de opdracht die boeven op te sporen en de buit terug te brengen bij de juwelier. Over en sluiten.

Borre en radio reken maar van jazzOok in groep 6 kunnen kinderen nog genieten van de borre leesclub. Bijvoorbeeld met Borre en radio reken maar van jazz. Het verhaal is intussen een stuk langer en de letters iets kleiner.

In Borre en radio reken maar van jazz  is er iets vreemds aan de hand in de stad. Uit iedere telefoon, radio, televisie en walkietalkie komt jazzmuziek. En waarom wil iedereen coltruien en alpinopetten kopen bij Coltruienparadijs Parijs? Het lijkt wel alsof iedereen gek is geworden! Borre en zijn vrienden willen dit mysterie tot op de bodem uitzoeken, maar worden afgeleid: ze hebben zelf opeens enorm veel zin om een coltrui te kopen.

 

Gratis Borre Leesclub boekjes