In het kader van de campagne Tijd voor paprika deze week een recept welke in circa 20 minuten te maken is. Lekker en gezond een boerenomelet met paprika, heerlijk voor de woensdag middag lunch of als lichte avondmaaltijd.
Wat heb je nodig: (
2 Gele paprika’s
* 1 Kleine ui
* 100 g Ham
* 8 Eieren
* 4 el Melk
* Zout en versgemalen peper
* 100 g Geraspte Gouda kaas
* 3 eetl. Boter
Hoe klaar te maken:
Begin met de gele paprika’s. Halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de ham in reepjes. Klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper. Roer ham en kaas door het eimengsel.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter en bak hierin een omelet. Bak op deze wijze nog 3 omeletten en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven op circa 50 graden)
Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de paprika en ui ca. 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de omeletten over 4 borden. Verdeel het groentemengsel over de omeletten en vouw ze dubbel. Lekker met dikke sneden volkorenbrood.
bron: tijdvoorpaprika.nl
Dit lijkt mij echt verrukkelijk!