Op school leren we rekenen en schrijven, maar niet hoe we verantwoordelijkheid kunnen nemen over onze eigen gezondheid en ons eigen geluk. We leren niet omgaan met lastige emoties of hoe je vriendschappen sluit en onderhoud. Omdat we niet hebben geleerd te kiezen, “overkomt” ons van alles. Veel mensen, ouders, kampen met overbelasting en (langdurige) stres, wat kan resulteren in chronische klachten. Vaak worden medicijnen voorgeschreven, maar ons lichaam bezit enorme kracht en wijsheid. Je leest hierover meer in Je bent je eigen medicijn. 

De kracht van ons lichaam

Je lichaam bezit enorme kracht en wijsheid. Het geeft je duidelijke boodschappen over wat er speelt en wat er nodig is, in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar die boodschappen kan wonderen doen voor je lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid. Aan de hand van talrijke voorbeelden uit haar dokterspraktijk, laat dr. Judith Kocken zien dat je alles in huis hebt om jezelf te helen. Leer met begrip en compassie naar jezelf te kijken en creëer zo ruimte voor genezing. Het maakt de weg vrij voor een gezonde relatie met jezelf en anderen – ook met de kinderen in je leven.

Hoogsensitief ouderschap | Hoe blijf je in balans

Auteur van Je bent je eigen medicijn

Dr. Judith Kocken heeft meer dan dertig jaar ervaring in de geneeskunde en werkt als kinderarts gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen. Het is haar missie een bijdrage te leveren aan gezondheid en geluk voor kinderen van alle leeftijden. Ze is initiatiefnemer van Kinderbuik&co®, een medisch specialistische praktijk met een holistische gezondheidsvisie, waar kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige klachten worden behandeld.
Eerder schreef ze het boek Kinderbuik. ‘Eindelijk lijkt de wereld klaar te zijn voor wat Judith M. Kocken ons al vijfentwintig jaar op het hart drukt: je gezondheid begint met kijken naar het geheel.’

Waarom moet je dit boek lezen

Het boek Je bent je eigen medicijn verwoord op een heldere wijze de impact van stress en trauma. En daarbij geeft het moed, er worden ontzettend veel moeilijke situaties omschreven, wat inzichtelijk maakt dat alles oplosbaar is. Het boek helpt je signalen van het lichaam te ontrafelen, zodat je hier iets mee kunt.

Het boek leest heel gemakkelijk, het is helder geschreven. Het geeft geeft prachtige inzichten waar je echt iets mee kunt bij het vinden van jouw eigen kracht.