**//sticky ads code//**

Samen lezen is leuk en leerzaam tegelijk! De kok is in de war is een mooi boek voor de beginnende lezers. Juut gaat uit eten bij De Griek. Samen met pap en mam en Moos. Maar alles gaat mis. Er is soep met sop. en kip met zeep. en een pet op het vuur. Wat is er aan de hand? is de kok in de war?

Samenleesboeken bieden de combinatie van voorlezen en zelf lezen. De boekjes bevatten teksten op een eenvoudig leesniveau, afgewisseld met teksten op een iets hoger leesniveau. Zo kunnen beginnende lezers met de hulp van een meer ervaren lezer al heel snel samen een echt verhaal lezen. En dat komt het plezier in lezen ten goede! De kinderboekenserie Samenlezers bevat prachtige boeken die het samenlezen nog leuker maken. De teksten van de beginnende lezer en de gevorderde lezer wisselen elkaar op een verrassende manier af. De wissel tussen de 2 lezers kan op dezelfde pagina plaatsvinden, of per alinea of pagina. Samen lezen wordt daardoor nooit een sleur. De boeken zijn rijk geïllustreerd en overzichtelijk.

Hoe werkt samen lezen?

  • Om de beurt een stukje voorlezen, samen genieten van een verhaal.
  • De boeken zijn zo opgebouwd dat er een samenspel ontstaat
  • De lezers leren veel tijdens het samen lezen, het is een positieve leeservaring, je helpt elkaar ook tijdens het lezen, dat gaat spelenderwijs.
  • De lezers motiveren elkaar om door te lezen, het is een sociale activiteit.