**//sticky ads code//**

Kinderen die moeite hebben met lezen zijn vaak wat gefrustreerd doordat het lezen een moeizaam proces is. Het lezen van boekenseries kan een kind helpen.

In een boekenserie herkent een kind veel dingen. De personages zijn bekend, soms de plek waar het verhaal zich af speelt of andere onderdelen van het boeken komen steeds terug. Dit heeft het voordeel dat kinderen zich niet steeds weer opnieuw hoeven te verdiepen in een situatie, in personen en dergelijke
Kinderen weten wat ze kunnen verwachten en vooral voor zwakke lezers is dat belangrijk. Ze weten dat ze het niveau aankunnen en dat ze niet weer worden gefrustreerd.

Een leuke boekenserie voor meisjes: Supersticks

hockey dromenIn de serie Supersticks zijn zes delen verschenen. De boeken gaan over Suzan, Britt en Luna die spelen in ME2. Ze beleven allerlei avonturen op de hockeyclub, ze winnen wedstrijden en moeten soms ook hun verlies nemen. Joost en zijn vriend Stijn hebben ook een belangrijke rol in de boeken. En natuurlijk Pepe, de mascotte van het team.

 

Een leuke boekenserie voor jongens: Koen Kampioen

koen kampioenIn de serie van Koen Kampioen zijn al meer dan tien delen verschenen. Koen Kampioen boeken zijn boeken voor kinderen die van voetballen én van lezen houden. Koen voetbalt met zijn vrienden en vriendinnen bij FC Top. Daar hebben ze veel plezier, ze halen grappen uit met hun trainer en met elkaar, en natuurlijk hebben ze alles over voor hun team. Samen beleven ze allerlei avonturen.

 

beeld: onegoodthingbyjillee.com