Al weer vier weken zijn de kinderen thuis van school. Dit brengt mooie dingen, maar is soms ook best pittig. Want wanneer heb je even een momentje voor jezelf? En wat kunnen de kinderen straks doen? Hoe motiveer je de kinderen even zélf te spelen? Daar wilden Stefanie en Ronald, initiatiefnemers en beiden met een professionele achtergrond in kinderopvang en onderwijs, iets voor bedenken. En het resultaat is er: www.simpelsamenspel.tv: Speel- en ontdekvideo’s die kinderen inspireren en motiveren lekker zelf te spelen en ontdekken, zónder dat je iets voor hoeft te kopen. Samen Spelen!

Het gloednieuwe YouTube-kanaal SimpelSamenSpel TV biedt aansprekende speelvideo’s en -activiteiten voor kinderen van 2 tot 8, en van 5 tot 12 jaar. Stefanie en Ronald nemen kinderen élke dag mee in de wereld van spelen, ontdekken en bewegen! Met als mooi bijkomend voordeel, het motiveert kinderen tot zélf verder spelen, helpt schermgebruik verminderen en helpt ze ook nog eens in hun ontwikkeling. Een win-win dus!

Héél veel lol samen met Jet & Jul (2 – 8 jaar)

Samen spelen en ontdekken. Kinderen genieten er intens van. En precies dát is nu extra lastig. In de speelvideo’s voor kinderen tot 8 jaar spelen kinderen daarom met hun nieuwe speelvriendjes Jet en Jul. Vanuit het perspectief van je kind bedenken zij samen met jouw kind een leuke activiteit die kinderen gelijk kunnen doen. De video’s zijn leuk, handig, én gebaseerd op de speelmethode ‘4 ways to play!’: een simpele manier om gevarieerd spelen te bevorderen, en goed voor je kind.

Zin avontuur? Samen Spelen Supertof! (5 – 12 jaar)

Zin om bloedzuigers te vangen? Zelf een lanceerplank te maken? Of om te freerunnen? De energie in deze video’s maakt élk kind enthousiast om lekker op avontuur te gaan, en te bewegen. De ideeën en interesses van kinderen staan centraal, en zetten aan tot actie. Uiteraard zijn de video’s 100% kidsproof, dus je kunt het met een gerust hart opzetten terwijl jij even je werk doet of koffie drinkt.       

Ronald: “Het is ónze ambitie om de tofste speel- en ontdekvideo’s voor kinderen te maken en ze zo vaak mogelijk mee te nemen op avontuur in de wereld om hen heen. Daar worden alle kinderen, én wijzelf, helemaal gelukkig van!”