Een tijdje geleden kregen we een proefpakket BEAR yoyos. Een gezond tussendoortje van gebakken vers fruit en groenten zonder onzinnige toevoegingen. Dus geen suikers, conserveringsmiddelen, zout, bindmiddel en dergelijk.

De BEAR yoyo’s zijn er in de smaken mango, appel, aardbei en framboos. De smaken aardbei en appel zijn hier favoriet!

Wat zijn BEAR Yoyos?

Yoyo’s zijn lekkere pure fruit rollen, met zorg gebakken door BEAR. Zonder toegevoegde suikers en fruitconcentraten zijn de yoyo’s een perfect gezonde snack voor kinderen.
De fruit snacks worden gemaakt op een simpele manier, door gedroogd fruit te bakken. Ze gebruiken alleen 100% puur fruit en groenten zonder concentraten of verdikkingsmiddelen. De ovens hebben nooit een hogere temperatuur dan 42°C . Dit zorgt ervoor dat al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden behouden.

Rond de wereld met BEAR

Naast het stimuleren van het eten van gedroogd fruit, wil BEAR kinderen ook meer leren over de wereld. Elke verpakking van BEAR Yoyo’s bevat een gratis geïllustreerde avonturen kaart van BEAR, verstuurd vanuit verschillende landen tijdens zijn reis. Kinderen kunnen deze kaarten sparen en (hoe leuk) ruilen met elkaar. Een aantal kinderen in de klas was hier al mee bezig.
De kaartjes bevatten leuke, interessante feiten over de verschillende landen, zoals hoe je hallo zegt en welke dodelijke dieren en leven. Als je 10 bearcodes hebt verzameld, kun je een brief sturen naar BEAR en ontvang je een gratis wereldkaart en stickervel met de vlaggen van alle landen. Zo kun je bijhouden welke kaartjes je al hebt. Ontzettend leuk en leerzaam.

Afbeeldingsresultaat voor BEAR wereldkaart

Het verhaal achter BEAR

Het verhaal van BEAR begint met de behoefte om gezond leven makkelijker en smakelijker te maken. Als personeel trainer werd Hayley voortdurend geconfronteerd met mensen die aan het brommen waren over ingewikkelde diëten en gezinnen die het lastig vonden hun kinderen fruit te laten eten.

Ze ging op zoek naar een gezond alternatief en noemde haar bedrijf BEAR, naar een artikel dat ze in januari 2009 las. Het artikel vergeleek beren die naar steden waren getrokken en zich tegoed deden aan junkfood met beren die in de wildernis leefden en alleen maar natuurlijke voeding kregen. Deze stadsberen leefden uiteindelijk minder gezonddan hun wilde berenvrienden.

Dit verhaal klonk Hayley maar al te bekend in de oren. Ze ging werken aan een product met een heel eenvoudige lijst van ingrediënten – enkel ingrediënten die je makkelijk kunt vinden in de natuur. En zo was BEAR een feit.