Wij zijn thuis dol op bananenbrood. De kinderen hebben op bananenbrood getrakteerd voor hun eerste verjaardag op de crèche, we eten het als tussendoortje of bij het ontbijt. Omdat de broden goed in te vriezen zijn bak ik er vaak gelijk een stuk of vijf.

In het recept staat de basis voor een bananenbrood. Ik doe er zelf vaak chocoladesnippers, appels en kaneel of frambozen doorheen.

Ingrediënten

3 bananen, het liefst rijpe bananen.
3 eieren
150 gram amandelmeel of speltmeel
2 tl bakpoeder
Snufje zout en kaneel
2 tl honing
Kokosolie om de vorm in te vetten.

Als je echt uit wilt pakken zoals op de afbeelding nog een halve banaan om bovenop te leggen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de bananen in de keukenmachine. Wanneer ze goed glad gepureerd zijn kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Mix het geheel goed maar doe het niet te lang omdat anders het deeg te slap en warm wordt.

Vet de cakevorm in met de kokosolie. Ik leg zelf vaak wat bakpapier op de bodem van de vorm zodat het brood wat makkelijker uit de vorm komt.

Giet het mengsel in de vorm. Indien je een banaan bovenop het brood wilt kun je deze nu toevoegen. Je snijdt een banaan in de lengte door de helft en drukt deze goed in het beslag. Zet nu de vorm in de oven en bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar.

Laat het brood na het bakken goed afkoelen en haal hem uit de vorm.

Ik ben benieuwd naar jullie traktaties op school voor kinderen. Laat het me weten door te reageren in de reacties of via Instagram.