Verborgen groenten. Voordat ik kinderen kreeg snapte ik eigenlijk niet waarom ouders het eten wat ze aan hun kinderen gaven probeerden te verbergen. Nu weet ik dat als je groenten voorschotelt aan je oogappeltjes je dit met de juiste timing, precisie en trucjes moet doen omdat ze soms gewoon in een fase zitten waar groente niet bij past. Daarom dit recept. Mijn kinderen smullen hiervan. Ik blij omdat ze hun portie groenten binnenkrijgen, zij blij omdat ze pannenkoeken mogen eten!

Goed voor ongeveer 8 pannenkoekjes:

4 scharreleieren
3 bananen
130 ml sojamelk ( of gewone melk, havermelk, alles kan!)
een flinke hand spinazie
120g speltmeel
een handje gedroogde kokosrasp
1 tl bakpoeder
Boter of olie om in te bakken

Voor dit gerecht gebruik ik een keukenmachine. Als je deze niet hebt kan je de spinazie met een mes fijnsnijden en de bananen prakken.

Doe de eieren, bananen, spinazie en melk in de keukenmachine en pureer alles tot een glad geheel. Voeg nu het meel, bakpoeder en kokosrasp toe en mix alle ingrediënten nogmaals tot een beslag.  Verhit op middelhoog vuur de boter of olie in een koekenpan. Roer het beslag nogmaals door en schenk het in een kom. Zorg dat je niet te grote pannenkoeken bakt (zo’n 20 cm doorsnee) want het beslag is wat zwaarder dan normaal door de spinazie. Wacht tot er luchtbelletjes verschijnen op je pannenkoek en draai hem om. Bak de andere zijde ook goudbruin. Herhaal dit totdat je beslag op is. Je kunt de pannenkoeken zo serveren of met een beetje ahornsiroop of honing.