We vertrokken naar Avonturenpark Hellendoorn met twee onzekere factoren: het weer, en: vindt een puber het park eigenlijk ook nog wel leuk? Ik weet nu waar het ligt, Hellendoorn; verscholen in een mooi stukje van de provincie Overijssel. Het is al een mooie rit er naar toe.

Niet iedereen had zich door de slechte weersvoorspelling laten afschrikken. Er waren dus voldoende bezoekers om toch voor een gezellige parksfeer te zorgen.

HellendoornNa binnenkomst hebben we met een kopje koffie ons enthousiast in de plattegrond van het park verdiept. Op naar het Galjoen! Dat was meteen al een sterk begin, al was het dan wel alleen maar voor de durfals onder ons! In de verte lonkte de Wild Waterval en daar wilden we allemaal graag naar toe. Wat blijft dat toch een geweldig vermaak. De spanning wordt opgebouwd door met een snelheid links en rechts te varen: ‘oe, ik word nat’, hoogte maken en dan als een speer héél hard gillend naar beneden te suizen om in de plonsbak terecht komen. Het leven kan niet leuker zijn.

Maar vol afschuw heb ik toegekeken hoe de anderen met een nat pak in Het Tornado kropen. Een griezelig hoge achtbaan waarvan ik niet begrijp hoe iemand daar vrijwillig in gaat zitten. Het droogt wel lekker op, zullen we maar zeggen. Dan was Jungle Monster weer heel andere koek. Ook daar ga je in een bootje door het riet, maar omdat je dus een monster wordt beloofd, verwacht je ieder moment een aanval vanuit het water of de kant. Dat niet komt! Dat maakt het een onnozel boottochtje waar wij maar even ons Zen-momentje van hebben gemaakt. Want een heerlijk tochtje is het wel. Nee, dan is de Dino-Sky-Pedalo weer een activiteit waarin je lekker even – zittend in een Dinofiguur – van je af kunt fietsen om op de achterkant van degene voor je te botsen: een Dino-achterwerk wel te verstaan. Gelukkig is hier van mij geen foto gemaakt!

Tijdens de lunch ging de zon uitbundig schijnen en hebben we heerlijk in het zonnetje op het terras kunnen eten. De catering is zoals je die van een pretpark kunt verwachten. Op een holletje zijn we weer teruggegaan naar de Wild Waterval, onze absolute favoriet. We kregen er dan ook niet niet genoeg van.

De attracties in Hellendoorn duren relatief kort. Het grote voordeel daarvan is wel, dat er geen lange wachtrijen zijn. Je bent snel weer aan de beurt en je kunt gemakkelijk meer dan één keer in een attractie.

We hebben kort even moeten schuilen voor een onweersbui, waarbij de attracties natuurlijk ook even werden stilgezet. Maar verder heeft het weer zich keurig gedragen. En ook die puber heeft zich prima geamuseerd. Het was gewoon goed familievermaak, letterlijk voor jong en oud. We hebben lang niet alle attracties kunnen doen. Voor dat rondje in de Vliegende Olifanten komen we dus nog terug. En voor het nieuwe Drakennest, en de Super Glijbaan. Nog genoeg te zien en te beleven.