Avocado’s behoren tot de bessenfamilie  en zijn daarmee dus een fruitsoort. Ze worden gerekend onder de bessen omdat ze alle botanische eigenschappen bevatten van de bessen. Ze hebben een vlezige pulp en een zaad in het midden. Het eten van voldoende fruit is belangrijk. Maar soms toch lastig voor kinderen. Door avocado in een gerecht te verwerken zorg je ervoor dat een kind weer iets meer fruit binnenkrijgt. Je kunt ze verwerken in smoothies, wraps of als broodbeleg.

Belangrijke voedingsstoffen in avocado

Avocado’s hebben een indrukwekkende voedingswaarde. Ze bevatten meer eiwitten dan andere fruitsoorten en zijn rijk aan gezonde vetten, mineralen en belangrijke vitamines zoals B5, B6 en C.

Het suiker gehalte in avocado’s is laag in vergelijking met andere vruchten.

Een avocado’s zijn vezelrijk.  Een middelgrote avocado bevat circa 10 gram aan voedingsvezels. Deze hoeveelheid komt dicht bij de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Waarom is avocado goed voor je concentratie

Een avocado bevat enkelvoudig verzadigde vetten die de concentratie en het geheugen ondersteunen. Hij helpt om de communicatie tussen de neuronen te verbeteren. Bij alles wat er in de hersenen gebeurt draait het om de communicatie tussen de neuronen onderling .

Avocado bevordert de bloedcirculatie in het lichaam, omdat het de slagaders reinigt. Het hart kan zo beter het bloed door je lichaam pompen. Ook de hersenen krijgen bloed  en dus zuurstof en glucose om te kunnen werken.  Een kind kan hierdoor beter presteren.

Waar is hij verder goed voor

Avocado’s voorkomen stress door de hoeveelheid kalium die ze bevatten
Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in avocado, helpt deze vrucht bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel. Bij een stabiele bloedsuikerspiegel blijft je energie constant

Ze spelen ook een belangrijke rol voor het behoud van een gezonde huid en gezond haar.

Verder gaan ze huidveroudering tegen, door de vezels en het kalium. De vitamine A helpt bij het zuiveren van de huid en het eenvoudiger kwijtraken van dode huidcellen.

Lekkere recepten voor kinderen

Avocado is natuurlijk heel erg lekker in een salade, maar menig kind is hier niet dol op. Een van mijn favoriete recepten voor de kinderen is spaghetti met avocadosaus. Dit gerecht is snel gemaakt en natuurlijk super gezond.

Naast de avocado heb je er spinazie, cherrytomaatjes,  gerookte kip, knoflook en spaghetti voor nodig.