Astrid Pulles is getrouwd en trotse moeder van twee lieve pubers, een zoon van 16 en een dochter van 13.Haar leven staat in het teken van communicatie en coaching. Op haar werk probeert ze altijd collega’s te helpen, te sturen en te prikkelen met de juiste vraagstelling. Haar dagelijks werk bestaat uit het voeren van gesprekken  op diverse niveau’s, om zo meerdere partijen op één lijn te krijgen. Ze is zeer taalgericht en schrijft graag. In haar vrije tijd schrijft ze veel verhalen, gedichtjes en blogjes.

Communicatie

Ondanks dat ze heel wat gewend is op gebied van communicatie komt het geregeld voor dat ze  overrompeld in een gesprek zat. Op school, aan de telefoon, met een psycholoog, in het ziekenhuis, met een Intern Begeleider, met een leerkracht of bij de huisarts in de praktijk. Al deze situaties zijn gerelateerd aan de basisschool of bijbehorende gesprekken en onderzoeken. Het overviel haar telkens weer omdat de adviezen voor haar gevoel zomaar uit de lucht kwamen vallen. Ze kon het niet plaatsen. Met vallen en opstaan heeft ze haar kinderen door deze periode begeleid. Grijze haren en slapeloze nachten, maar Astrid heeft ook successen gevierd en heel veel ‘zie-je-wel-momenten’ gekend.

Waar draait het om

Gaandeweg is ze het systeem gaan doorzien. Het draait in de meeste gevallen helemaal niet om het kind. Het draait om prestaties en budgetten. Om hoge cito-scores en de wensen van het schoolmanagement. Het draait om de heksenketel van het onderwijs. Je kunt je afvragen of het klopt dat er zoveel kinderen zijn met leerproblemen en diagnoses. Zijn de kinderen zoveel veranderd of is de onderwijswereld zo veranderd? Astrid denkt het laatste. Ze is bang dat we binnen het basisonderwijs op teveel gebieden de plank volledig misslaan.

Door alle bizarre situaties heeft ze veel inzicht gekregen. Astrid heeft kennis en ervaring opgedaan. Ze heeft fouten gemaakt en verkeerde beslissingen genomen. Maar ook hele goede keuzes en is ze steeds sterker geworden. Astrid is gaandeweg steeds meer gaan begrijpen van het systeem, hoe het werkt en hoe het spel gespeeld wordt.

Haar blogs schrijft Astrid Pulles voor zoekende ouder. Een houvast, zodat je ziet dat het altijd goed is om keuzes te maken die dichtbij jou staan. Dat wil niet zeggen dat je dezelfde keuzes moet maken als zij heeft gedaan. Met haar  ervaring en mijn natuurlijke aanleg om te coachen helpt ze jou wel graag verder. Dan kun jij op jouw manier je kind helpen. Dus wil je naast de blogjes nog meer weten? Mail haar dan gerust op: info@heksenketel.eu.