De jongens droom van elk kind: Wereldkampioen worden! Dat is ook de droom van Arjen Robben.  Voor alle jonge voetbalfans een leuk boek om te lezen of om voor te lezen,

Wereldbeker

Het veroveren van de wereldbeker zou de bekroning zijn op de prachtige loopbaan van deze stervoetballer. In dit boek lees je alles over de spectaculaire avonturen van Arjen Robben tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Over de spannende wedstrijden, de leuke uitstapjes die het Nederlands elftal maakt en natuurlijk over het magische schot in de finale…

De spits Arjen Robben is een voorbeeld en inspiratie voor veel jonge voetballers. Een mooi thema voor een kinderboek. Een interessant onderwerp en aansprekende hoofdpersoon maken dit een aantrekkelijk boek voor kinderen. Het is in kindertaal geschreven en leest daarom voor kinderen makkelijk weg.

Dit boek is het tweede deel in een serie van drie boeken over Arjen Robben. Ruim 300 creatieve leerlingen hebben hun fantasieën gebruikt om er weer een heel bijzonder boek van te maken. De verhalen zijn tot een mooi geheel gemaakt door Fred Diks, de schrijver van de boeken over Koen Kampioen.

Arjen Robben en het magische schot vergroot de WK vreugde in huis!

Arjen Robben

Arjen Robben speelde 96 keer voor het Nederlands elftal en scoorde maar liefst 37 keer.  Hij begon zijn voetbal carrière bij FC Groningen, waar hij heel mooi ook zijn voetbal carrière weer afsloot. In de tijd hiertussen speelde hij ook bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.

Voetbalboeken

Houden jij kinderen niet zo van lezen, probeer dan een keer de boeken van Koen kampioen.  Hoofdrolspeler Koen is een jaar of 7 en voetbalt als de beste! Niet gek dat zijn clubmaatjes hem Koen Kampioen noemen!  De avonturen gaan over voetbal, maar ook over andere onderwerpen die jongens van deze leeftijd bezighouden zoals vriendschap, school en avontuur. Ook kinderen die minder makkelijk lezen, kunnen kiezen uit Koen Kampioen boeken. Van sommige titels zijn namelijk ook dyslexie vriendelijke uitgaves verschenen.

Op zoek naar meer leuke boekentips kijk dan hier