De Ardennen is een prachtige omgeving voor een vakantie of lang weekend. Op slechts 80 km afstand van Maastricht, nabij La Roche, ligt camping Petite Suisse. Een prachtige panorama camping met ruime campingplaatsen, tenten, stacaravans en luxe huisjes. Afgelopen weekend hebben we met het gezin een Fiji stacaravan uitgeprobeerd. Een compacte caravan met twee slaapkamers.

De caravan is volledig ingericht, dus je hoeft zelf alleen een koffer mee te nemen. Alle belangrijke zaken zijn aanwezig. Iedere caravan kijkt uit op de prachtige omgeving. Wij keken uit op een weiland met koeien, super leuk!

petit suisse

Het personeel van camping Petite Suisse is erg vriendelijk en behulpzaam.  Het enige wat minder aanwezig is, is een wifi verbinding. Deze is er wel, maar niet altijd bereikbaar.

Op de camping is van alles te doen en verder van alle gemakken voorzien. Zo is er een ruim zwembad, grote zandbak met speeltuin, diverse sportvelden, een restaurant en altijd praktisch een campingwinkel. In vakantie periodes is er ook een gezellig animatieteam, die overdag en s avonds activiteiten organiseert. Deze zijn niet te massaal of druk, maar heel prettig en gemoedelijk. We hadden geluk met het weer, waardoor het zwembad de favoriete plek van de kinderen was. Het zwembad is opgedeeld in een peuterbad, kleuterbad met glijbaan en een groot bad van 1.40 m diep

zwembad petit suisse

Maar er is veelmeer  te doen in en rondom de camping.

De Ardennen zijn heerlijk om een wandeling of fietstocht te maken. Op de camping zijn fietsen te huur om de bossen rondom Petitie Suisse te verkennen. Een prachtige natuur en vooral heel rustig.

De Belgische Ardennen, staan bekend om haar sterk glooiende landschappen en geurende wouden. Je kunt hier genieten van een gevarieerd en bijzonder landschap met kronkelende weggetjes. De directe omgeving van Petite Suisse biedt dan ook voor zowel volwassenen als kinderen uitgebreide mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Zo is Petite Suisse een ideaal vertrekpunt voor het maken van wandel-, fiets- en kanotochten. Deze routes rondom de camping bieden prachtige uitzichten.

In de bossen kun je (samen met het animatie team) hutten bouwen. Ook een bezoek aan de karakteristieke dorpjes zoals Dochamps en La Roche zijn een aanrader.