Stuk TV is ongekend populair op youtube. Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt hebben  bijna twee miljoen abonnees. Vorige week is voor de derde keer het Jachtseizoen geopend. Elke week probeert er weer een bekende Nederlander uit handen van de mannen van stuk TV te blijven.

Met de gratis app van Jachtseizoen kun je thuis ook dit spannende spel spelen. Samen buitenspelen met je kinderen was nog nooit zo spannend. Je voelt jezelf werkelijk jaren jongen, wanneer je door de straten rent om uit handen van je kinderen te blijven.

Met de lanceren van de Jachtseizoen app wil StukTV  een maatschappelijke boodschap afgeven om het buitenspelen onder jongeren meer te stimuleren.

Hoe werkt de Jachtseizoen app?

In Het Jachtseizoen stel je je eigen team samen dat op jacht gaat naar één ontsnapte boef. De boef krijgt een aantal minuten voorsprong op de jagers. Daarna wordt de GPS locatie van de boef doorgegeven en mogen de jagers hun zoektocht beginnen. Iedere X aantal minuten wordt de GPS locatie van de boef weer openbaar gemaakt. Lukt het de boef om tijdens de duur van het spel uit handen te blijven, of wordt hij gepakt?

Naast dat het gezellig en spannend is, is het ook nog eens heel leerzaam. Strategisch nadenken hoe je boef gaat vangen. Je weet waar ze zijn, maar hoe kun je ze onderscheppen naar hun volgende locatie. Daarbij leer je ook nog eens kaart lezen.

Met jonge kinderen is het handig om een teams te maken met een volwassene erbij.  Het spel kent vier verschillende modussen:
– EASY (15 minuten speeltijd, 2 minuten voorsprong voor de boef, GPS-locatie iedere 2 minuten)
– NORMAL (1 uur speeltijd, 5 minuten voorsprong voor de boef, GPS-locatie iedere 5 minuten)
– HARD (2 uur speeltijd, 10 minuten voorsprong voor de boef, GPS-locatie iedere 10 minuten)
– STUKTV-modus (4 uur speeltijd, 20 minuten voorsprong voor de boef, GPS-locatie iedere 10 minuten)

Meer tips om je kinderen naar buiten te krijgen?

gratis app