Zinnen ontleden is belangrijk. Als je weet hoe een zin is opgebouwd, dan kan je de betekenis makkelijker achterhalen. Ook is de spelling van sommige woorden afhankelijk van hun plaats in de zin. Met de app zinnen ontleden kunnen kinderen op een leuke manier wat extra oefenen in het ontleden van zinnen

Ontleden oefenen

Ontleden oefenen is dus ook belangrijk: oefening baart kunst.  De app zinnen ontleden is gemaakt om kinderen te laten oefenen met het vinden van de persoonsvorm, het onderwerp, het lijdend voorwerp, het meewerkend voorwerp en het gezegde.
ontleden

Zinnen ontleden, ook wel redekundig ontleden genoemd is een vast onderdeel in het lesprogramma op de basisschool en begin van de middelbare school. In deze app kunnen de kinderen de onderdelen aanvinken die ze willen oefenen. Daarnaast is het mogelijk om als leerkracht of ouder de onderdelen aan te vinken die verplicht geoefend moeten worden. De kinderen hebben bij elk onderdeel een knop om de uitleg te lezen en zullen na een fout antwoord automatisch de uitleg te zien krijgen.

De app is zowel in de app store als google play te vinden!

gratis appgoogle play prietpraat app