Zes weken lang lekker luieren en genieten! Maar vergeet niet te lezen! Want wist je dat er grote niveauverschillen tussen kinderen kunnen ontstaan tijdens de vakantieperiodes?

Lezen tijdens de zomervakantie is goed voor de leesvaardigheid. Vooral voor kinderen die moeite hebben met lezen, is het van groot belang dat ze ook tijdens de vakantie dagelijks blijven lezen. Als dat niet gebeurt, hebben zwakke leerlingen vaak de grootste terugval in hun leesvaardigheid. Kinderen die wél lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs beter lezen tijdens de vakantie.

Lezen in de zomer is voor de leesontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Dit probeert de VakantieBieb met een app en het digitaal lezen te stimuleren.

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 á 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek.

Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat een leuke selectie leesboeken op verschillende AVI niveuas en is vanaf nu weer te downloaden op tablet of mobiel.

Met de app VakantieBieb van de openbare bibliotheken kunnen kinderen gratis e-boeken downloaden voor op een e-reader, tablet of smartphone. Er is een leuke selectie kinderboeken met populaire titels als Het geheim van de pony dief,  Het leven van een loser en De grijze jager. 

De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de App te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internet verbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (ePub versie) van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

prietpraat app