Beter leren lezen en schrijven en dat op een speelse manier? Download dat de app Letterje oefenen. Deze app leer kinderen op een speelse manier het schrijven van de meest voorkomende Nederlandse woordjes.

De letterjte oefenen app helpt kinderen het oefenen van de streefwoordenlijst voor de Basisvorming door het zogenaamde woorden flitsen. Om beter en sneller te leren lezen, zijn kinderen geholpen bij het automatiseren van zichtwoorden. In het artikel Zichtwoorden oefenen om sneller te leren lezen, gaan we hier dieper op in.

De woordenlijst is ontwikkeld door Cito en het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc). Dit is een lijst van de meest voorkomende woorden in de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs en bevat woorden die idealiter bekend zijn bij de leerlingen in de onderbouw.

lettersoefenenDaarnaast wordt er gebruik gemaakt van het OpenDyslexic Lettertype. Dit is een specifiek lettertype ter ondersteuning van mensen met dyslexie.

Uitgangspunt van de Letterje oefenen app is dat het schrijven en typen van een woord een krachtige manier is om de spelling van een woord te leren.

Er zijn 3 verschillende categorie├źn die geoefend kunnen worden:
– Zelfstandige naamwoorden
– Werkwoorden
– Bijvoeglijke naamwoorden

Elke categorie is opgedeeld in 5 verschillende niveaus. De indeling komt overeen met de sluis indeling die CITO hanteert. Deze indeling geeft een indicatie van de moeilijkheid van een woord.

Met een in-app aankoop kan ook gekoppeld worden met het Brightcenter.
Brightcenter maakt het voor de leerkracht of begeleider mogelijk, om vanuit de persoonlijke dashboard, een nog beter inzicht te krijgen in de individuele voortgang, leerbehoefte en interessegebieden van het kind.

 

gratis app