Spelend leren, dat werkt altijd goed! De app van deze week is Kenny. De leukste kleuter app om spelenderwijs te leren! De moeite waard voor kinderen uit groep 1 tot 3.

Speel samen met Kenny uitdagende spellen vol vrolijke muziek en gekke dieren die verstopt zitten achter bomen en struiken. De app laat kinderen kennismaken met schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie.

iPad schermafdruk 1Kenny  
Kenny komt nog maar net uit een ei en kan nog niet vliegen. Toch wil hij graag naar de koekoeksklok. Kinderen kunnen hem helpen door alle spellen te spelen en wolkjes te verzamelen. Als ze alle vier de wolken hebben verzameld, dan kunnen ze met Kenny naar de koekoeksklok. Daar kunnen jullie samen zingen en andere gekkigheid uithalen.

Er zijn 4 afzonderlijke spelletjes met elk hun eigen doel, met een drietal levels. De beloning na een goed voltooit spel is een wolk. Elk spel kunnen kinderen zo vaak spelen als ze willen.

Steiger Draaien
Het doel van dit spel is de steigers draaien zodat Kenny zonder nat te worden, naar de overkant kan lopen.

Fruit sorteren,
Het doel van dit spel is rijp fruit in de goede manden te laten vallen.

Stenen leggen
Stenen leggen met als doel, het in de goede volgorde leggen van de stenen, zodat Kenny over de stenen kan
springen zonder nat te worden.

Niet van ’t pad raken
Doel van dit spel is zonder de randen aan te raken, Kenny naar het einde van de pad brengen.

De verschillende oefeningen dragen bij in het ontwikkelingen van ruimtelijk inzicht, associëren van categorieën, logische reeksen en  schrijfbewegingen

prietpraat app google play prietpraat app